dinsdag 23 juli 2024
spot_img

MORGEN! en het boek: ‘Iedereen telt’

Het is belangrijk dat iedereen leert lezen met plezier. Want lezen heb je nodig voor informatie van internet, je theorie van je rijbewijs of formulieren invullen van de overheid bijvoorbeeld. De partij MORGEN! steunt daarom het behoud van de bibliotheeklocaties en de locaties in de kernen waar bibliotheekpunten voor kinderboeken zijn, zoals de basisscholen.

Voor de partij MORGEN! telt iedereen en dat willen we graag onderstrepen door bovengenoemde basisschoolbibliotheken in de kleine kernen en de bibliotheeklocaties in de grotere kernen, te trakteren op het kleurrijke boek ‘IEDEREEN TELT’. Kinderen lezen daarin dat iedereen uniek is en dat je niet aan de buitenkant kan zien welke problemen of binnenpretjes iemand heeft. De mensen en kinderen zie je in veel verschillende situaties. Aan het eind blijken toch veel van die personen met elkaar verbonden te zijn. Achterin zitten leuke kijk-, zoek- en bespreekopdrachten die je alleen of samen kunt doen. De partij MORGEN! probeert door veel bieblocaties te bezoeken om zoveel mogelijk kinderen in de gemeente de kans te geven om dit leuke boek te lezen.

U weet misschien ook dat kinderen en jeugd tot hun 18e gratis lid kunnen zijn van de bibliotheek?

Lezen is niet voor iedereen eenvoudig. Voor mensen die moeite hebben met lezen (dyslexie) heeft de partij MORGEN! overzichtelijke flyers met daarop hun speerpunten in een lettertype afgedrukt, die voor mensen met dyslexie gemakkelijker te lezen is. Want voor de partij MORGEN! geldt, net zoals in het boek: IEDEREEN TELT!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen