woensdag 22 mei 2024
spot_img

Motormuis Caroline cruiset richting Andijk

Als medewerkster van de Dekamarkt is de uit Bovenkarspel afkomstige Caroline Holshuijsen Kok (59) een bekend gezicht in Andijk. Toch zal niet iedereen zijn hand opsteken als zij ze op de weg passeert. In motorpak, met een helm op en rustig cruisend over de Dijkgraaf Grootweg richting haar werk of weer naar huis herkent bijna niemand haar. “Inmiddels werk ik al achttien jaar bij de Dekamarkt, waarvan de afgelopen drie jaar in het filiaal in Andijk. Het zijn geen vaste dagen waarop ik werk, elke week kan mijn rooster anders zijn. De rit van huis naar mijn werk doe ik altijd op mijn motor. Ook buiten de werkritten zit ik graag en vaak op de motor. Alleen of samen met mijn man, beiden op de eigen motor. Ik geniet er van!”

Besmettelijk
“Mijn man is een echte motor­freak. Zijn motor was echter in onbruik geraakt. Dat ik hem leerde kennen heeft hij die oude motor weggedaan en een andere gekocht. Ik mocht bij hem achterop voor een rit en het gevoel van vrijheid greep me meteen. Ik genoot van die ritten achterop. Het begon echter te kriebelen. Ik wilde graag zelf rijden! Daarop heb ik mijn motorrijbewijs gehaald en dat is nu alweer 25 jaar geleden!”

Eerste eigen motor
Caroline vertelt dat zij en haar man de motor eerst deelden. “Hij reed ergens heen en ik stapte achterop. Op de terugweg reed ik dan. Dat vertrouwen hebben we in elkaar. Over vertrouwen gesproken: hij is zelfs wel eens in slaap gevallen achterop!” lacht Caroline als ze daaraan terug denkt. Regelmatig maakte zij ook zelf ritjes, naar het strand bij Schoorl of lekker naar de Veluwe. Het werd tijd dat er een tweede motor kwam. Ze vonden een sloper bij Ditmar Motors en die mochten ze hebben. “Heel veel werk is er in gaan zitten, hij is helemaal uit elkaar geweest en opnieuw gespoten. Wat was ik blij met mijn eerste motor!”

Defensief rijden
Als motorrijder ben je kwetsbaar op de weg. “Daarom ben ik een hele defensieve rijder,” legt Caroline uit. “Ver vooruit kijken, alert en oplettend zijn. Letten op het gedrag van andere verkeersdeelnemers, maar ook uitkijken voor ladders en stoelkussens op de weg. Je komt de gekste dingen tegen en moet daarop rustig en op tijd anticiperen.” In de afgelopen vijfentwintig jaar dat Caroline op de motor rondtoert heeft ze veel zien veranderen. “Het is vooral veel drukker en gehaast geworden, dat is gewoon iets om rekening mee te houden. Maar ik ben geen hardrijder, laat mij maar lekker cruisen.”

DragStar 650 cc
Na de gedeelde motor en het oude opgeknapte exemplaar rijdt Caroline inmiddels op een prachtige DragStar 650 cc. “Het is de juiste motor voor mij. Groot, lomp en zwaar en hij ploft zo heerlijk,” omschrijft Caroline haar liefde. “Naar mijn werk, toertochten, op vakantie, mij zal je niet snel zonder mijn motor treffen. Samen met mijn man hoop ik nog veel ritten te mogen genieten van de vrijheid om lekker te gaan.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen