maandag 24 juni 2024
spot_img

Museumgroep Vrouwen van Nu

Vrijdag 26 oktober jl. vertrokken we met 10 leden van de Museumgroep van de Vrouwen van Nu, afdeling Andijk-West naar het Cobra Museum in Amstelveen.
Daar bezochten we de tentoonstelling Een Ontembare Kracht”, een grootschalige kunsttentoonstelling waarin het Cobra Museum de creativiteit, spontaniteit en puurheid van kinderen toont, onderzoekt en kritische vragen stelt bij de mythes hierover. In een bijzondere opstelling waarbij gebouwd, gekropen en geklommen moet worden voelen de kinderen zich in het museum thuis en worden volwassenen in staat gesteld het kind in zichzelf te herontdekken.
We wisten ons goed te vermaken tussen de vele kinderen met hun ouders of grootouders, waarbij ook de Museum Plusbus met een groep aanwezig was. Leuk zo’n verscheidenheid aan bezoekers en een ervaring voor jong en oud.
In de tentoonstelling zagen we kunstwerken van bekende Cobra-kunstenaars schouder aan schouder gepresenteerd met werken van hedendaagse kunstenaars. Hoewel de ideeën over het kind sinds de jaren vijftig flink veranderd zijn, hebben de kunstenaars in de tentoonstelling één ding gemeen: allemaal nemen ze het kind bloedserieus. Gezamenlijk biedt de kunst een veelzijdige en soms ook kritische blik op de creatieve expressie van het kind.
Vooral de film van Joost Conijn over het dagelijks leven van kampbewoners maakte indruk en liet zien welke invloed opvoeding en scholing, of het gebrek daaraan, kunnen hebben op kinderen en hun toekomstige rol in de maatschappij.

Een minpuntje was dat de gehele benedenverdieping leeg stond en daar geen bekendheid aan was gegeven. Zodoende hebben we de Cobra-collectie niet kunnen zien, maar gelukkig kunnen we terug kijken op een boeiende en gezellige dag.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen