maandag 4 maart 2024
spot_img

Museumgroep Vrouwen van Nu Andijk-West

Woensdag 8 maart, op Internationale Vrouwendag, heeft de museumgroep van de Vrouwen van Nu, afdeling Andijk-West een bezoek gebracht aan de Muziekkamer in Edam. Dat is een museum vol bijzondere muziekinstrumenten. Daar kregen we uitleg over de historische muziekinstrumenten door Maisa van der Kolk. Alle instrumenten die op de tafels lagen hebben snaren en zij noemt zichzelf dan ook een echt snarenmens.

We werden meegenomen op een rondreis door Europa waarbij Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Zweden en Finland langskwamen. We hoorden prachtige muziek op een hommel, strijkpsalter, draailier, citer, autoharp, nyckelharpa en staande strijkspalter, waarbij geregeld gezongen werd. Onze groep werd ook uitgenodigd mee te zingen en dat deden we graag. Zelfs een hakkebord met zwiebelstokjes uit Iran en de zingende zaag werden gedemonstreerd.

Het is ook bijzonder dat Maisa een instrument heeft laten maken dat haar aansprak en dan uitzoekt wie dat het beste kan maken. Zo heeft ze een instrument waarvan er maar tien in heel Europa zijn gemaakt. Door haar grote muzikaliteit en veel oefening weet ze de mooiste klanken uit de instrumenten te halen. Wat een boeiende middag waarvan iedereen heeft genoten.

- Advertisment -spot_img

Meest gelezen laatste 7 dagen