donderdag 18 juli 2024
spot_img

Musical Idenburgschool

Wij, de groep acht kinderen van de Idenburgschool hebben de musical Dresscode gedaan. Na de meivakantie zijn we begonnen met oefenen. We kregen hulp van juf Megan, dat is onze stagiaire. En juf Rozemarijn, onze muziekjuf. Met juf Megan oefenden we de dansjes. Juf Rozemarijn heeft met ons de hele musical geoefend.

Fanclub
Het verhaal gaat als volgt; op de fanclubdag van Silly Stylish krijgen sommige fans een uitnodiging om naar het feest van Silly te gaan. Het feest zal gegeven worden op een geheime locatie waar ze een legendarisch spectaculaire onthulling zal doen. En DJ Didier gaat draaien op het feest. Over hem zijn de meningen verschillend. Iedereen pakt zijn of haar telefoon en begint met aftellen: 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0, pling. De gelukkige winnaars mogen naar het feest, maar wat trekken we aan is er een dresscode. Nee, dat staat niet in de uitnodiging. Ze worden het niet met elkaar eens. Nu zijn het twee groepen: de yoyo`s en de gala`s. Als ze er zijn onthult Silly de Q-cel. Een kast waarin je supersnel van stijl kan veranderen.

Blad voor de mond
Op het kantoor van blad voor de mond zijn Tineke en Pieternel met hun werk bezig. Marcela Lala verslaggever van blad voor de mond krijgt perskaarten voor het feest, zo kan ze van binnenuit verslag doen. Als ze hoort dat Dj Didier gaat draaien op het feest belt ze hem meteen. In het geheim ontmoeten ze elkaar. Dan bedenken ze een plan om het fout te laten gaan als Silly in de kast zit en DJ Didier haar kan redden en haar ten huwelijk kan vragen. DJ Didier heeft er spijt van dat hij Silly kwijt is. De tijd is aangebroken. Silly gaat de kast in voor tien minuten. Er is een kans dat ze er nooit meer uit komt. En dan gaat het fout. De kast gaat kapot, de professoren zijn bewusteloos, Silly krijgt geen lucht en er breekt een totale paniek los. Maar door samen te werken krijgen de fans het voor elkaar om Silly te redden. Dan komt de DJ eraan gerend en hij zegt: ik heb je gered, wil je met mij trouwen. Alle fans kijken verbaasd. Uiteindelijk biechten Marcela Lala en DJ Didier hun excuses aan. Marcela Lala legt alles uit dat zij de kast heeft gesaboteerd, zodat DJ Didier Silly kon redden. Silly zegt dat het niet uitmaakt wat je draagt als je er zelf maar achter staat, dan krijg je een dresscode, je eigen dresscode.

Opa’s en oma’s
Dat is de musical Dresscode. In de ochtend deden we de musical voor de opa`s en oma`s. De opa`s en oma`s zaten er helemaal in. Het ging toen goed, maar er waren soms nog wel dingen die verbeterd konden worden. In de middag keek de school. Toen ging het al wat beter. Maar nu hoorde je alleen maar kinderen erdoorheen gillen. We gingen naar huis om ons op te frissen. Daarna kwamen we op school. We kregen make-up op en onze haren werden gedaan en het was echt super mooi. We aten super lekkere pizza en daarna kwam het gezin. Het ging super goed en het was  heel gezellig. Mijn moeder heeft sommige dingen gefilmd. Ik keek het terug, maar daar praten we niet over. We hielden pauze en aten wat en daarna gingen we voetballen, dat was heel gezellig en de bal is 9 keer in de sloot geschoten. De juffen hadden filmpjes gemaakt voor elke leerling een daarna moesten we ons afscheidsgedicht voorlezen. We kregen een tasje met leuke dingen. En daarna praten en hapjes eten. Dit was de musical van de Idenburgschool 2023.

Doei, door Lynn Hoogendijk en Anna Hoff

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen