maandag 20 mei 2024
spot_img

Muziek doet er toe

Muziekscholen MOW en SMS organiseerden met de vrijwilligers van de Schoof het event Muziek doet er toe. Dat resulteerde in een muziekmiddag waar een breed scala van muziek werd aangeboden.
Het programma werd geopend door muziekvereniging St. Caecilia, dat nu eens ander repertoire kon brengen. En dat deed ze. Dansschool Moves uit Opperdoes nam daarna het podium over. Eerst werden ingestudeerde dansen met veel inzet en enthousiasme gebracht. Het plezier spatte er van af. Als extraatje werd er even een workshop georganiseerd. Veel jongeren uit het publiek deden daar graag aan mee. Daarna iets heel anders, maar zeer de moeite waard, Belano, het senioren orkest van MOW-SMS. Zij speelden muziek van Mozart tot Kleschmanmuziek, jiddische muziek van een lach en een traan.
Toen mocht Hedwig Brieffies het podium op. In een toespraak van Cor Gorter, voorzitter MOW, werd zij gehuldigd als Veelbelovend Talent. Dat ze dat verdiende liet ze daarna horen. We horen nog van haar.

Na de pauze iets heel anders. Het podium werd in beslag genomen door de slagwerkgroep “De Sla om Westfriesland. Een geweldige show met licht en veel geluid. Fijn dat de Schoof goed geïsoleerd is. De afsluiting werd verzorgd door Big Band L-star, uit Hoogwoud. Lekker als je zo muziek kunt maken. Een prachtige muziekmiddag, goed in het licht en geluid gezet door DML. Er werd gezegd tot volgend jaar

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen