dinsdag 28 mei 2024
spot_img

N.K. driebanden was mooie promotie van de biljartsport

Afgelopen weekeinde werd het N.K. Driebanden klein Extra Klasse gespeeld in Dorpshuis Sarto in Andijk. De beste biljarters van Nederland op de ‘kleine’ tafel waren naar Andijk gekomen om te strijden om de Nationale titel. Een belangrijke titelkandidaat, Henk Overmars, hoefde niet ver te reizen omdat hij in Andijk woont. Natuurlijk hoopten de vele bezoekers dat hij het toernooi zou gaan winnen, maar dat gebeurde niet.


De leden van de Carambole met Raymond Ceulemans. Foto: Anja en Gerard Fotografie

Voordat de finale begon werden vanaf vrijdagmorgen eerst voorwedstrijden gespeeld. Van de twaalf spelers gingen de zes best geklasseerde spelers naar de finale, die zaterdagavond begon. Streekgenoot George Kenter speelde goed maar haalde de finale niet. Meteen bleek al dat John Schollink de te kloppen man zou zijn. Zijn gemiddelde van ‘2’ was veruit het hoogste. Zijn laatste partij was dan ook niet verrassend, tussen hem en John Roovers. De beide Johnnen hadden vier partijen gewonnen. Schollink zou bij remise kampioen zijn omdat zijn gemiddelde ook nu weer veel hoger was. In een spannende partij waarin beide kansen kregen op de overwinning, maakte Schollink de partij uit. In de gelijkmakende beurt maakte Roovers nog enkele mooie punten maar hij kon er net geen remise meer uitslepen. Huub Adriaanse werd derde, voor Henk Overmars die dus vierde werd.

Bij de prijsuitreiking waren er lovende woorden voor de organiserende biljartvereniging De Carambole, de wedstrijdleider Wim Mosman, spelers en de arbiters.
Meteen na de uitreiking van de medailles speelde de Muziekvereniging Excelsior het Wilhelmus. Ook dat werd door iedereen ten hoogste gewaardeerd.
Tussen de voorwedstrijden en de finale was een tussenprogramma georganiseerd. De beste biljarter ooit, Raymond Ceulemans, was naar Andijk gekomen om twee demonstratiepartijen te spelen. Zeker tweehonderd biljartliefhebbers waren erop af gekomen. Op straat werd hij al aangesproken door een fan en dat ging door tot dat hij s’-avonds rond kwart over acht weer huiswaarts ging. Op zesentachtigjarige leeftijd nog zo populair, en nog zo goed kunnen biljarten! Zijn echtgenote vertelde dat ooit iemand de opmerking maakte tegen haar man: “Biljarten is een groot deel van uw leven zeker”? Het antwoord van Raymond was: “Biljarten IS mijn leven!”.

Een prachtig biljartweekeinde met veel toeschouwers en spannende partijen en onwaarschijnlijk gemaakte caramboles! Biljarten is een prachtsport!
Namens De Carambole, Gidus van de Swaluw

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen