woensdag 19 juni 2024
spot_img

Na lang klussen houdt DA Vroegop op 20 juni een feestelijke heropening

‘De winkel oogt nu veel groter’

Grotendeels eigenhandig verbouwden Jeroen en Monique Vroegop hun DA drogisterij aan de Middenweg in Andijk. Er is flink geklust en de winkel gaat op 19 juni dicht om de ‘kers op de taart te zetten’, zo vertellen zij. “Op 20 juni staat een feestelijke opening op het programma, waarna klanten de hele week 21% korting krijgen.”

De familie Vroegop zit al lang genesteld in de drogisterijwereld. De ouders van Jeroen begonnen in 1984 hun DA drogisterij in Wervershoof. “Destijds zat ik nog op school”, vertelt Jeroen. “Maar in 1998 begonnen wij met z’n tweeën in Andijk.”

Zo’n 25 jaar waren Jeroen en Monique toen ze het filiaal van de famillie Bakhuizen aan de Middenweg konden overnemen. Monique: “Eerst zijn we langsgegaan om een zakje drop te kopen. Maar we waren er vrij snel over uit, we wilden er graag onze eigen winkel van maken en zouden wel zien wat de toekomst ons zou brengen.”

‘Stippie’
Ze startten een Stip Drogisterij, zo vertelt Monique. “Soms noemen klanten ons nog steeds Stippie.” Veel klanten komen namelijk al vanaf begin af aan in de winkel. “Het contact met de klanten is het leukste, vooral hier in een dorp. Je helpt en adviseert en hoort vaak daarna of het geholpen heeft.” Tegenwoordig is Jeroen meestal te vinden in het filiaal in Wervershoof, dat ze in 2013 hebben overgenomen van zijn ouders. Monique verwelkomt voornamelijk de klanten in Andijk.
Jeroen en Monique zijn trots op hun team van 9 personeelsleden, die klaarstaan met het beste advies. Regelmatig wordt het team bijgeschoold over de laatste ontwikkelingen op het gebied van onder andere haarverf, make-up, vitaminen of geneesmiddelen.

Webshop en superfoods
Steeds meer cursussen, nieuwe producten en betere acties: ook de drogisterijwereld verandert continu en daar spelen Jeroen en Monique op in. Zo starten ze vanaf 20 juni met de verkoop van reform artikelen en superfoods en heeft de nieuwe webshop (www.drogisterijvroegop.nl) een nog uitgebreider assortiment dan de 5.000-6.000 artikelen in de winkel.

Heropening
Het is 19 jaar geleden dat de deuren voor het eerst geopend werden en op 20 juni worden de drogisterijdeuren in Andijk heropend. De afgelopen maanden verbouwden Jeroen en Monique de winkel tot een eigentijdse drogisterij.

De grootste verandering is het verplaatsen van de achterwand. Jeroen en zijn vader hadden hier het grootste karwei aan. Jeroen: “Daar zitten heel wat zaterdagen en zondagen in en hoewel er niet meer ruimte bij is, oogt de winkel nu veel groter.”

DA Werelden
De winkel in Andijk is ingedeeld in drie overzichtelijke ‘werelden’ waarmee de DA Drogisterijen werken: fris, mooi en gezond. “Fris staat voor producten zoals bijvoorbeeld douchegel en tandpasta”, legt Monique uit. “Onder mooi vallen de geurtjes, make-up en sieraden. Producten als voedingssupplementen en medicijnen vallen onder gezond.”

De drogisterij aan de Middenweg in Andijk is 19 juni gesloten voor de laatste verbouwingen. Na de zomer wordt ook het filiaal in Wervershoof verder verbouwd, waarna beide winkels weer klaar zijn voor de toekomst.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen