De ‘Nacht van de Nacht’ is een landelijk evenement dat in het teken staat van nacht, donkerte en lichtvervuiling. In heel Nederland worden die avond tal van activiteiten georganiseerd, onder andere bij IVN-West-Friesland.
Ervaar hoe ‘mooi eng’ het is om in een donker bos te wandelen. De sterrenlucht is daar veel beter te zien. Kom er achter welke dieren (o.a. vleermuizen en egels) actief zijn in de nacht en gebruik al je zintuigen als je wordt ondergedompeld in een magische sfeer van ritselende bladeren en herfstgeuren..

Wanneer: zaterdag 29 oktober bij het Egboetje. Tijdstip: 19:00 uur. Aanmelden vóór vrijdag 28 oktober 17.00 uur bij ria@ivn-westfriesland.nl. Locatie: het Egboetje (Liederik 15, 1678 JC Oostwoud). Kosten: Leden IVN & KNNV € 2,-. Niet leden v.a 12 jr € 4,-; Kinderen t.m 12 jaar gratis a.g.v. sponsor bijdrage ABZ Seeds Andijk. Betalen via betaalverzoek is mogelijk.

Tip: doe warme kleding en laarzen aan en neem een zaklamp mee (alleen te gebruiken in noodgevallen).

Nacht van de Nacht – 2

Ook dit jaar organiseert de gemeente Medemblik wederom de Nacht van de Nacht. Tijdens deze avontuurlijke wandeling in het donker kunnen inwoners op pad met een ervaren vogelgids van de KNNV afdeling Hoorn/West-Friesland. Tijdens deze wandeling staan we stil bij ‘licht en donker’ in de natuur in de hoop om zoveel mogelijk vogels te spotten. Maar ook vleermuizen zijn een graag geziene gast tijdens deze wandelingen.

Op zaterdagavond 29 oktober worden er nachtwandelingen georganiseerd in zowel Twisk als Wognum. Deelname is gratis en op basis van beschikbaarheid. Aanmelden kan tot uiterlijk 24 oktober door een mail te sturen naar duurzaam@medemblik.nl.
Meer informatie op https://duurzaammedemblik.nl/water-en-groen/nacht-van-de-nacht/ en https://www.nachtvandenacht.nl/