maandag 20 mei 2024
spot_img

Najaarsschouw vanaf 15 oktober Is uw sloot al schoon?

Vanaf maandag 15 oktober controleren zo’n honderd schouwmeesters de sloten in het gebied van Hoogheemraadschap Hol-lands Noorderkwartier. Zij kijken of de sloten voldoende schoon zijn. Een schone sloot is nodig om het water snel af te kunnen voeren naar gemalen tijdens het storm- en regenseizoen. De sloten moeten vrij zijn van (water)planten en afval die de doorstroming van het water kunnen belemmeren. De najaarsschouw is elk jaar vanaf de 3de maandag in oktober.

Wie moet er iets doen?
Bent u eigenaar van land of een tuin aan een sloot, dan is de kans groot dat u deze sloot moet onderhouden. Vul uw postcode in op onze website (hhnk.nl/leggerwateren) om te zien of u onderhoudsplichtig bent.

Wanneer is een sloot schoon?
Een sloot is goed onderhouden als (water)planten, overhangende takken en afval de aan- en afvoer van de sloot niet belemmeren. Een schone sloot heeft goed onderhouden oeverbescherming en kunstwerken (duikers, bruggen en dammen). Naast een goede aan- en afvoer van water zijn waterkwaliteit en ecologie ook van belang. De natuur krijgt op plekken waar dat kan, meer ruimte.

Meer informatie
Meer informatie staat op hhnk.nl/najaarsschouw. Bellen kan ook. Tijdens kantooruren is het schouwteam bereikbaar via telefoonnummer 072 – 582 8282.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen