maandag 20 mei 2024
spot_img

Nationale driebandtop komt naar Andijk

Verenigingsgebouw Sarto staat het komend weekend volledig in het teken van de biljartsport. Niet alleen wordt het Nederlands Kampioenschap driebanden extra klasse verspeeld, maar ook wordt de zaterdagmiddag opgeluisterd door een bezoek van werelds grootste biljarter aller tijden, Raymond Ceulemans. De inmiddels 86-jarige Belg zal zaterdagmiddag rond de klok van 14:30 uur een unieke en vermakelijke biljartdemonstratie verzorgen.

Het wordt dus smullen voor de biljartliefhebber. Op 6, 7 en 8 oktober zal er een waar biljartspektakel plaatsvinden in Andijk met maar liefst de twaalf beste driebandspelers van Nederland op de kleine tafel. Vrijdagmorgen om 10:00 is de aftrap en zullen de eerste spelers de arena betreden (er is weer een prachtige tribune gebouwd). Twaalf topbiljarters uit alle hoeken van Nederland zullen knokken voor een plaatsje bij de laatste zes die dan na de demo van Ceulemans de grote finale gaan spelen op zaterdagavond en zondag. Een vol programma dus, waar iedere biljartliefhebber gratis van kan genieten.

Henk Overmars en George Kenter
Biljartvereniging De Carambole is als organiserende vereniging heel blij met de deelname van twee regionale toppers. Allereerst is er Henk Overmars, geboren en getogen in Andijk en reeds vijf keer kampioen in deze klasse. Ook dit jaar is Overmars weer één van de titelkandidaten. Tevens kan George Kenter als outsider zomaar hoge ogen gooien. Kenter komt uit Aartswoud en is vooral bekend als bandstoter, waar hij met een gemiddelde van ruim acht op de grote tafel inmiddels ereklasser is.

Het moge duidelijk zijn, dit is voor de biljartliefhebber een uitgelezen weekend om te genieten van de sport. Maar ook als je niet zo veel met biljarten hebt, is het een prachtige kans om eens kennis te maken met de edele biljartsport. U bent allen welkom in Sarto.

Het NK driebanden klein extra klasse: Deelnemers: Hylke Bandstra, Reggy Brouwers, Fred Driessen, Rudi Gerritsen, Henk Overmars, John Schollink, Huub Adriaanse, George Kenter, Albert Kooistra, Jordy de Kruijf, Charles Mekes, John Roovers en reserve Kees Wittens.

Aanvangstijden: Vrijdagochtend 10:00 uur, vrijdagavond 18:00 uur, zaterdagochtend 11:00 uur, Zaterdagmiddag 14:30 uur Demo Ceulemans, zaterdagavond 18:00 uur, zondag 11:00 uur.
Sarto, Bangert 4, 1619 GJ, Andijk.
www/bvdecarambole.nl

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen