Foto: Yorinde Diepstraten

Maak kennis met de natuur op het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Al ruim twintig jaar coördineert Landschap Noord-Holland de Natuurwerkdag. Op vrijdag 4 en zaterdag 5 november kun je meedoen op meer dan zestig locaties in onze provincie. En die hulp in natuurgebieden is hard nodig.

Biodiversiteit
Dit jaar staan alle klussen in het teken van biodiversiteit. De klussen zijn erop gericht om natuur te onderhouden en herstellen. Dit draagt bij aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. Een gezonde leefomgeving is belangrijk om effecten van klimaatverandering op te vangen.

Voor iedereen
Bij elke klus is een locatieleider aanwezig aan wie je vragen kunt stellen. Ook zonder ervaring kun je meedoen aan de Natuurwerkdag. Het is een mooie kans om kennis te maken met groen vrijwilligerswerk en je in te zetten voor een stukje natuur bij jou in de buurt. Je ontmoet nieuwe mensen en het is een leuke ervaring, want buiten zijn maakt blij!

Verschillende klussen
Werk samen met andere vrijwilligers aan takkenrillen bij het Padlandbos in Venhuizen, maak broeihopen bij het Ecoproject Streekbos in Bovenkarspel. Genoeg mooie klussen in de regio.

Doe mee
Wil je iets doen voor natuur en klimaat en samen met buren, vrienden of familie bijdragen aan jouw groene omgeving? Kijk op www.natuurwerkdag.nl én meld je aan.