dinsdag 23 juli 2024
spot_img

Natuurwerkdag in West-Friesland

Maak kennis met de natuur op het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Al twintig jaar coördineert Landschap Noord-Holland de Natuurwerkdag. Op vrijdag 5 november en zaterdag 6 november kun je meedoen op meer dan veertig locaties in onze provincie.

Biodiversiteit
Dit jaar staat alles in het teken van biodiversiteit. De klussen zijn erop gericht om natuur te onderhouden en herstellen, wat bijdraagt aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. Iedereen kan meedoen aan de Natuurwerkdag, ook als je geen ervaring hebt met klussen in de natuur, bij elke klus is een locatieleider aanwezig aan wie je vragen kunt stellen. Het is een mooie manier om kennis te maken met het werken in de buitenlucht, iets te doen voor natuur in jouw omgeving en nieuwe mensen te ontmoeten.

Verschillende klussen
Werk samen met andere vrijwilligers aan het Landje van Naber in Hoorn, maak takkenrillen bij Ecoproject Streekbos in Bovenkarspel of plant bollen bij Bospark Hoogkarspel en bij Heemtuin de Reigersbek in Hoogkarspel. Genoeg mooie klussen in de regio! Doe je ook mee? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie én meld je aan. Een coronatoegangsbewijs is niet nodig.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen