vrijdag 24 mei 2024
spot_img

Neefjes verzekert zich van eindwinst

Hoewel er nog één wedstrijd in de strandrace Topcompetitie van de Knwu moet worden verreden is Tessa Neefjes reeds zeker van eindwinst in het landelijke circuit. De Wervershoofse noteerde gister een mooie tweede plaats in de Flexwinkel strandrace in Noordwijk en zag haar puntenvoorsprong tot een onneembaar verschil groeien.

Neefjes speelde in Noordwijk tot in de slotmeters mee om de winst. Samen met Europees kampioene Pauliena Rooijakkers, rijdend voor de CCC-formatie van Marianne Vos, reed ze de concurrentie op ruime afstand. Tot een spannende eindstrijd kwam het echter niet. Neefjes raakte knel achter een mannelijke achterblijver, waarna Rooijakkers onbedreigd naar de winst kon rijden. Op enkele tellen volgde Neefjes als tweede. Op ruim drie minuten volgde Susan Visscher als derde.

Met haar eindwinst zet Neefjes tevens de nieuwe strandrace ploeg van West-Frisia op de kaart. Voor het team dat deze winter het levenslicht zag dingt ook Tino Haakman nog mee op een podiumplaats. De Enkhuizer is bij de masters nog vol in strijd om een topdrienotering. Peter Koning zag in Noordwijk de kans op een goede uitslag vervliegen. De Venhuizer moest even voor halverwege van de fiets om samen met iemand van de organisatie een stuk prikkeldraad uit zijn achterwiel te knippen. Zijn achtervolging bracht hem nog naar plaats 24, waarmee youngster Arne van der Vliet (22e) en Tino Haakman (19e) hem nog net vooraf gingen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen