woensdag 24 juli 2024
spot_img

Neste MY Renewable Diesel in Andijk verkrijgbaar

Tamoil Nederland ziet een grote toekomst voor fossielvrije diesel in Nederland. Het bedrijf stelt daarom per direct op maar liefst 22 nieuwe locaties de fossielvrije diesel Neste MY Renewable Diesel™ beschikbaar. De samenwerking met Neste, ’s werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en verkozen tot één van de duurzaamste bedrijven ter wereld, is een intensivering van een succesvol partnership dat in november 2019 is gestart. Neste My Renewable Diesel is nu te koop bij het Tamoil station in Andijk aan de Industrieweg 5.

Neste My Renewable Diesel
Neste MY Renewable Diesel wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Met deze fossielvrije en emissiearme diesel wordt de CO2-uitstoot van dieselvoertuigen tot 90% verminderd. Neste MY Renewable Diesel is een paraffinische diesel genaamd HVO wat staat voor Hydrotreated Vegetable Oil en voornamelijk gemaakt wordt van grondstoffen uit afval- en restproducten. Dit gaat bijvoorbeeld om afvalproducten, die niet gebruikt kunnen worden voor menselijke consumptie en dus anders worden gestort of verbrand. Nu worden deze afvalproducten aangewend om fossielvrije diesel van te maken. Neste MY Renewable Diesel is direct inzetbaar in alle dieselmotoren van auto’s, bussen en vrachtwagens. Het gebruik van Neste MY Renewable Diesel vereist geen aanpassingen aan bestaande motoren en voertuigen.

Samenwerking
“Tamoil heeft Neste MY Renewable Diesel het afgelopen jaar met succes in de Nederlandse markt gezet. Dat succes willen wij graag een vervolg geven omdat wij een grote toekomst zien voor fossielvrije diesels. Om die reden gaan wij de hernieuwbare brandstof van Neste op veel meer locaties in Nederland aanbieden. Hierdoor kunnen wij ook in de toekomst aan de sterk groeiende vraag blijven voldoen,” zegt Ronald Kempen, Managing Director van Tamoil Nederland B.V.

“De klimaatcrisis is één van de grootste uitdagingen van deze tijd. Door het gebruik van Neste MY Renewable Diesel kunnen onze klanten de uitstoot van broeikasgassen tot 90% verminderen ten opzichte van fossiele diesel. Tamoil is voor Neste een betrouwbare partner met een groot bereik in de Nederlandse markt. Wij delen met Tamoil het optimisme over Neste MY Renewable Diesel en gaan ervan uit dat we onze succesvolle samenwerking de komende jaren verder uitbreiden,” legt Pieter Zonneveld, Vice President Sales voor Neste in Europa en Azië uit.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen