dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Nico Dijkshoorn te gast in het Schrijverscafé bij Cultura Plus

Op zondagmiddag 12 november aanstaande is Nico Dijkshoorn bij ons te gast.

Nico Dijkshoorn is columnist, schrijver, dichter. podcastmaker en muzikant. Hij verwierf nationale bekendheid met zijn wekelijks optreden in het televisieprogramma De Wereld Draait Door.
Hij studeerde Nederlands en aardrijkskunde aan de lerarenopleiding en was bijna twintig jaar medewerker van de bibliotheek in Amstelveen.

Hij schreef op weblogs Retecool.com en Geen Stijl onder zowel het pseudoniem P. Kouwes als zijn eigen naam. Voor FOK! maakte hij de strip eikel&eikel en schreef hij columns onder de naam C. Adriaanse, waarin hij voetbalcoach Co Adriaanse op de hak nam.

Zijn doorbraak kwam in 2006 toen hij door de Volkskrant werd uitgenodigd een sportcolumn te schrijven. Hij schreef teksten voor de satirische nieuwsquiz Dit was het nieuws.
Ook schreef hij onder andere voor Voetbal International, muziekkrant OOR, Nu.nl en de tijdschriften Hard Gras en JFK.
Begin 2009 verscheen het boek De tranen van Kuif den Dolder, een roman over een fictieve legendarische voetbalheld.
In 2010 ging hij met Leon Verdonschot, de band The Hank Five op theatertournee onder de titel Ook voor vrouwen. Ze speelden meer dan 30 shows.
In 2012 schreef Dijkshoorn het boekenweekessay getiteld Verder alles goed. Ook werd aan hem in 2012 de Johnny van Doorprijs voor de Gesproken Letteren toegekend.

In zijn eerste solovoorstelling Vuig weet Dijkshoorn, aldus de Volkskrant, het doodgewone met eenvoudige woorden bijzonder te maken.

Een belangrijke invloed is de dichter C. Buddingh, wiens werk Dijkshoorn van een verfrissende directheid noemt. Hij herkent zich in zijn kijk, in het verbijzonderen van het gewone.
Van een andere dichter, Johnny van Doorn , was juist diens proza van invloed. Al die dingen waar je niet bij stilstaat, aldus Dijkshoorn, die je accepteert als je dagelijkse gevoelens, daar neemt hij de tijd voor. Dat is bijzonder.

Kortom voldoende ingrediënten voor een boeiende middag in Cultura op zondag 12 november van 15.00 – 17.00 uur.

Toegang inclusief een kopje koffie of thee € 12,50 in de voorverkoop en € 15,00 aan de zaal.
De zaal is open vanaf 14.30 uur.
Reserveren is gewenst op het volgende emailadres:
CulturaPlus2.0@gmail.com
Of bellen met Cultura 0228 59 13 76.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen