woensdag 24 juli 2024
spot_img

Niels op de World Dwarf Games in Canada

Op maandag 7 augustus begon het voor Andijker Niels Schuitemaker, hij moest handboogschieten op een afstand van 9 meter. Hij deed het ver boven verwachting en van de 30 pijlen (300 punten te behalen) haalde hij 186 punten. Hiermee werd hij gedeelde 4de maar omdat de ander een keer meer in de roos had geschoten werd hij op papier 5de. Net naast het podium dus. Wel de beste Nederlander in dit onderdeel. Niels zit in de grootste en lastigste klasse. Omdat dit de leeftijden zijn van 16 tot 35 jaar dus erg veel concurrentie en lengteverschil.

Op dinsdag 8 augustus begon het echt voor team NL. Er werd gevoetbald en hier was op getraind. Helaas pakte onze hoop en voorgevoel iets anders uit en moesten we onze meerdere erkennen in 4 van de 5 wedstrijden. We verloren van Canada, Australië, USA en Groot Brittannië. Wel wonnen we van een ander team uit de USA. Niels zorgde wel voor sensatie op deze dag. Hij scoorde alle Hollandse goals (4stuks) maar helaas was dit een baaldag voor de atleten.

Rustdag
Op woensdag had Niels een rustdag maar dit was wel een belangrijke dag voor de prijzenkast van Nederland. We hadden al eerder goud op badminton en kruisboogschieten behaald maar nu ook nog eens 7 goud, 3 zilver en 2 brons bij het zwemmen.

Op donderdag 10 augustus stond atletiek op het programma. Een erg belangrijke dag voor onze Andijker Niels. Hij hoopte op dit onderdeel wel wat te kunnen laten zien. Zoals je al aanvoelt pakte dit iets anders uit.

Concurrentie
De concurrentie was groot en snel. Op de eerste afstand van 100m liep het al niet goed. Hij had een erg langzame tijd en greep ook naar zijn hamstring. Dit zal wel een oorzaak hebben in slecht warmlopen en een sportweek die opbreekt vanwege een andere lichaamsbouw.
Helaas moest hij dus de 1500 meter aan zich voorbij laten gaan. De 200 meter later in de middag ging hij wel weer proberen en dat verliep met een wat betere tijd. Helaas niet goed genoeg voor het podium.

Estafette
Met de 4 x 100 meter estafette met nog een Nederlander, een Spaanse en Canadese dame zaten de Nederlanders net naast een podiumplaats. Dit was dus wel een baaldag voor Niels die dit toch wel had onderschat.
Als laatste onderdeel was er tafeltennis. Hij zat in de poule met 3 mannen uit de USA en 1 Duitse jongen. Niels kon meteen aan de bak. Één van de Amerikaanse jongens speelt ook voor het paralympisch team van de VS. Deze wedstrijd verloor hij dus ook wel erg gemakkelijk. Gelukkig herpakte hij zich de tweede pot. Na de eerste set te hebben verloren won hij de 2 volgende sets. Ook de 3de pot werd vrij gemakkelijk gewonnen van de Duitser. Helaas verloor Niels de beslissende en laatste pot waardoor hij net die doorging naar de halve finales.

Dus dit was het dan voor Niels. Over het algemeen kunnen we op een mooi avontuur terug kijken en is er nu ervaring opgebouwd voor over 4 jaar. Dit betekent dus hard trainen en goed focussen op bepaalde sporten.
Op zaterdagavond hadden we nog een afsluitfeest met alle atleten, supporters en vrijwilligers.
Ook met de hele Nederlandse club hebben we het erg gezellig gehad en veel nieuwe vrienden gemaakt.

Verslag en foto’s: Chris Schuitemaker

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen