donderdag 18 juli 2024
spot_img

Nierstichting collecte voor kinderen met een nierziekte

Je ziet het vaak niet aan ze, maar opgroeien met een nierziekte eist ongelooflijk veel van kinderen. In de week van 18 t/m 24 september zetten daarom duizenden vrijwilligers zich in voor de jaarlijkse collecteweek van de Nierstichting. In Andijk gebeurt de collecte met de collectebus met daarop een QR-code. Door deze manier kan de donateur zelf kiezen hoe hij/zij het liefst doneert. De donateur kan met de mobiele telefoon een QR-code scannen en een donatie doen. Alle donaties dragen bij aan een toekomst van genezing van nierziekten.

Kinderen met een nierziekte hebben weinig energie, mogen niet eten en drinken wat ze willen, moeten veel zware medicijnen slikken en soms zelfs dialyseren. Dat is slopend. Maar ze geven niet op. Tom Oostrom, directeur Nierstichting: “Elke dag weer vragen deze doorzetters het uiterste van zichzelf om gewoon te léven. Jonge helden zijn het. Voor hén willen wij er zijn. Nu en later.”

Collectevrijwilligers maken het verschil voor nierpatiënten
“Samen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen. Door er aandacht voor te vragen en meer onderzoek te doen. De Nierstichting krijgt geen financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. Help ook mee. Geef aan de collectant, maak je eigen online collectebus of doneer via nierstichting.nl.

Collecteren met collectebus en QR-dager
Collectanten kunnen op twee manieren collecteren: met een collectebus en een QR-code. Op deze manier kan de donateur zelf kiezen hoe hij of zij doneert. Deze vernieuwende wijze van collecteren met de QR-code maakt dat de collecte aansluit bij de huidige betaalopties.

Aanmelden als collectant of wijkcoördinator voor de Nierstichting
Aan de Nierstichting zijn ruim 40.000 collectevrijwilligers verbonden. Toch worden nog niet alle huishoudens in Andijk bereikt. Ook u kunt helpen als collectant tijdens de collecte. En met uw inzet echt verschil maken. Niet alleen voor jonge helden, maar voor alle nierpatiënten. Aanmelden kan via www.nierstichting.nl/2uur.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen