maandag 9 december 2024
spot_img

Niet onterfd, maar ongerust of je ooit iets uit de nalatenschap ontvangt?

Ja, die ongerustheid kan terecht zijn. Het zou zo maar eens kunnen dat je uiteindelijk niets ontvangt uit de nalatenschap van je ouders. In de situatie dat je eigen ouder de langstlevende is waar je als kind een vordering op hebt gekregen zal je dat waarschijnlijk niet erg vinden, zolang je eigen ouder er maar op heeft ingeteerd.

Echt ongerust zijn de kinderen waarbij de eigen ouder komt te overlijden met achterlating van een (nieuwe) partner waar geen goed contact (meer) mee is. Bij een testament waarbij de kinderen enige erfgenamen zijn en het vruchtgebruik van de gehele nalatenschap naar deze partner gaat, zou je denken, dat gaat goed, maar als daarbij deze partner ook de mogelijkheid heeft gekregen om te verkopen, te bezwaren met een hypotheek en te verteren, wat zijn dan nog je rechten en hoe kan je die laten gelden? Of bij een langstlevende testament, waarbij zogenaamde wilsrechten zijn uitgesloten, hoe weet je wanneer ook de partner is overleden en hoe voorkom je dat het geld niet wordt weggeschonken aan de partner zijn/haar eigen kinderen?

Voor ons in de praktijk zijn dit situaties die we altijd goed bespreken bij het maken van een testament, om te voorkomen dat na het overlijden het anders loopt dan de testateur heeft bedoelt te regelen in zijn/haar testament.

Twijfels of u het al goed heeft geregeld? Kom langs tijdens de extra testament(check)dagen en ontvang 10% korting op het maken van een (levens)testament. Andijk: 16, 17, 23 en 24 september en 7 en 8 oktober, Benningbroek: 16, 23 en 24 september en 7 en 8 oktober.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen