woensdag 22 mei 2024
spot_img

Nieuw bestuur Jongerenentrum The Future heeft er zin in!

Nadat het oude bestuur besloten had dat het genoeg was, werd er besloten dat het tijd was om het stokje door te geven. Want één ding was zeker, er moest weer een gezellige plek voor de jongeren komen in Andijk. Dat bestuur is er nu en heeft er zin in!

Het nieuwe bestuur bestaat uit Sandra Arendz, Bram Neij en Jalisha Meegdes. Sandra zit sinds 2016 in de G-soos en Bram en Jalisha zijn er sinds september 2019 bij gekomen om het Jongerencentrum te gaan runnen. In de tijd dat er geen bestuur was heeft Sandra samen met jongerenwerker Bert Steenman tijdelijk het stokje van het oude bestuur overgenomen op de woensdagavond.

Enthousiasme
“Binnen een zeer korte tijd hadden we weer een goed lopende avond met circa 10 tot 15 jongeren,” vertelt Sandra. De broertjes van Jalisha komen elke week trouw op de woensdagavond, waardoor Jalisha enthousiast werd om vrijwilliger in het Jongerencentrum te worden. Bram -een vriend van Jalisha- werd ook enthousiast en wilde ook wel een avondje mee komen draaien. “Na overleg besloten we dat we met z’n drieën wel het nieuwe bestuur wilden vormen,” aldus Sandra.

Humor en gezelligheid
Wat opvalt als je binnen komt is de gezelligheid en de humor onder de jongeren en de vrijwilligers. “Soms heb je ook wel aanvaringen, maar die zijn eigenlijk zo opgelost en dan sta je samen weer te darten of te poolen. Dat we hier zelf regelmatig zijn en inmiddels ‘bekende’ gezichten zijn geworden, maakt dat de jongeren ons steeds meer op zoeken, in vertrouwen nemen of vragen mee te doen met een spelletje of komen voor een praatje. “Gewoon chillen vinden ze ook heerlijk,” vertelt Jalisha. Het jongerencentrum is open op de dinsdag- en woensdagavond en de G-soos nog steeds vertrouwd op de vrijdagavond. “Op woensdagochtend hebben we momenteel ‘Koffie met een Rietje’ mogen verwelkomen,” vertelt Sandra. Deze ochtend is voor ouders met jonge kinderen of mensen die gewoon even behoefte hebben aan wat gezelligheid. Er is dan een inloopochtend van 9.30 tot 11.00 uur. Zo krijgt het pand ook overdag een mooie invulling.

Opgeknapt met elkaar
Met vereende krachten heeft het hele gebouw een prachtige metamorfose ondergaan. “We hebben alles weer een likje verf gegeven en er zijn flink wat nieuwe spullen aangeschaft,” aldus Bram. “Ook is alles ruimer opgezet, zodat je beter kan poolen of darten. Er is een loungehoek gekomen, waar de jongeren heerlijk kunnen chillen. Of je komt gezellig aan de bar zitten. Dat is het mooiste van ons Jongerencentrum, niks moet en er kan best veel.”

Vrijwilligers gezocht
Het jongerencentrum en de G-soos draaien op vrijwilligers. “We hebben ze ook hard nodig, anders kunnen we niet elke week open. Volwassenen met interesse voor de doelgroep van de G-soos zijn van harte welkom om eens te komen kennismaken. Ook het jongerencentrum zoekt jongeren -vanaf een jaar of 20- die het leuk lijkt om eens mee te draaien. Uw kunt ons dan altijd mailen op jcthefutureandijk@gmail.com

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen