maandag 24 juni 2024
spot_img

Nieuw in Enkhuizen! Kleurrijk Enkhuizen

Op zondag 3 september wordt in de Westerstraat een pracht van een kleurrijke creativiteitsmarkt georganiseerd. Met het verdwijnen van kleinvak- en hobbymaterialenwinkeltjes uit het straatbeeld is de roep om dit soort markten groot en er komt gewoonlijk heel veel publiek uit heel Noord Holland op af. De inschrijvers zijn zeer divers, met deelnemers uit Duitsland aan toe!

Er staan mensen die vol trots laten zien (en te koop aanbieden) wat zij zoal maken en er staan kooplieden die alle benodigde materialen verkopen. Er is verder nog muziek in de vorm van het middeleeuws Geselscap Goet ende Fyn, er is kleurrijk straattheater speciaal gericht op kinderen door Postiljon TheaterProducties en de lokale helden van de Blaaskaken maken tweemaal een muzikale rondgang over het terrein.

Het is deze dag ook een koopzondag en dus zijn de meeste winkels geopend. De markt staat opgesteld op de Westerstraat en is van 11.00 tot 17.00 uur.

De lokale horeca ontvangt je graag met koffie met wat lekkers, een prima lunch of een borrel. De prachtige haven is op loopafstand van het winkelhart (waar je overigens de meest uiteenlopende en verrassende winkeltjes treft).

Met dit initiatief gaat de ondernemersvereniging in het historische stadshart van Enkhuizen een mooie en attractieve markt neerzetten waarmee de binnenstad en haar ondernemers op een positieve manier aan een aantal nieuwe doelgroepen worden gepresenteerd en de regionale en lokale bezoekers op een mooie en gezellige dag worden getrakteerd. Bij gebleken succes wordt dit een jaarlijks terugkerend onderdeel in de promotie van het prachtige winkelhart van Enkhuizen.

Wij hopen je te mogen verwelkomen op zondag 3 september!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen