dinsdag 16 april 2024
spot_img

Nieuw liturgisch rooster in alle parochies van de regio

Beste parochianen, zoals u weet zitten de parochies Andijk, Medemblik, Onderdijk, Wervershoof en Zwaagdijk-Oost in een samenwerkingsverband, dat nu in een fase is gekomen waarin steeds nauwer samengewerkt wordt met het oog op de toekomst. Op grond daarvan heeft het Pastoresteam een nieuw liturgisch rooster opgemaakt voor het aankomende halfjaar 2021, waarin zij zo frequent mogelijk in alle kerken op zondag de vieringen kunnen verzorgen. Dat in samenspraak met de parochiële voorgangers. Zij worden door dat nieuwe rooster minder belast. Dat was ook hun wens.

Wijzigingen aanvangstijden vieringen:
Het meest opvallende aan het rooster is de wijziging van de aanvangstijden van de vieringen. In Andijk, Medemblik en Wervershoof zullen de vieringen vanaf zondag 4 juli 2021 om 09.30 uur beginnen in plaats van 10 uur. In Onderdijk is de aanvangstijd gesteld op 11.oo uur in plaats van 10 uur. En in Zwaagdijk-Oost beginnen de vieringen op de tweede en laatste zondag van de maand om 11.00 uur. Dan is daar de eucharistieviering. En op de andere zondagen in de maand is daar in Zwaagdijk-Oost om 10.00 uur de woord- en communieviering. De vieringen In het verzorgingshuis Sint Jozef te Wervershoof blijven ongewijzigd staan op vrijdagavond om 18.30 uur.

Belangrijk is dat door het aanpassen van de aanvangstijden er voldoende mogelijkheid is om op alle vijf de locaties zondagmorgen een eucharistieviering en een woord- en communieviering te houden, zonder een grotere druk te leggen op schouders van de parochiële voorgangers. Vooral omdat de zaterdagavondviering (in Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk-Oost) en de donderdagmorgen viering (in Onderdijk) komen te vervallen.

De mogelijkheid tot koffiedrinken na de viering blijft gehandhaafd en wel op iedere 1e zondag van de maand. Voor de parochie in Onderdijk zal dat die zondag vooraf aan de viering zijn.
De nieuwe aanvangstijden in de kerken betekent uiteraard dat het even wennen is. Wij hebben er echter het volste vertrouwen in dat dit gaat lukken!

Het actuele overzicht van de vieringen in de verschillende parochies vindt u altijd op onze website: www.rkregiowh.nl. Of op de websites van de verschillende parochies.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen