maandag 20 mei 2024
spot_img

Nieuw onderzoek in het kader van de Toekomstvisie Andijk: “Wonen in Andijk”

De Stuurgroep had al in een vroeg stadium rekening gehouden met de ontwikkeling rond het uitbreken van de corona-virus en had besloten geen openbare bijeenkomst te organiseren in maart, maar daarvoor in de plaats ‘Plan B’ van de plank te halen voor het geplande onderzoek dat over “Wonen in Andijk” gaat. Dit onderzoek, een enquête, moet onder andere duidelijkheid geven wat de inwoners van Andijk voor ogen hebben als het om woningen en woningbouw gaat. Wat is de huidige situatie en hoe moet het er uitzien in de komende 10 jaar, 20 jaar? In dit onderzoek passeren ook de voorzieningen die we in het dorp hebben en wat het gebruik daarvan is. Maar ook: wat missen wij hier op het dorp?

Inwoners met een beperking
Inwoners met een beperking kunnen naast dit onderzoek ook nog meedoen aan een speciaal onderzoek naar de toegankelijkheid. Dat gaat niet alleen over de woning zelf, maar ook over toekomstig te bouwen woningen, over de toegankelijkheid van voorzieningen en van openbare ruimte en gebouwen! In de enquête “Wonen in Andijk” kan men aangeven daaraan te willen meewerken door het e-mailadres op te geven bij de vraag hierover!

Plan B
Op het moment dat dit artikel werd geschreven is Harry Woker, als lid van de stuurgroep, voorbereidingen aan het treffen om maandag interviews te filmen voor een korte film die woensdag a.s. ook wordt uitgezonden via de website van de Kernvisie Andijk. Daarin een vraaggesprek met Dick Visser van Woningstichting “Het Grootslag” (sociale huurwoningen) en met Allard Kuin, van Kuin Makerlaardij (koopwoningen). We vragen de beide mannen hoe zij de woningbouw zien in de komende 10, 20 jaar vanuit hun expertise. Verrassende antwoorden, kunnen we alvast verklappen! Kijken dus, woensdag!

Code “EWIA”
Corina Sas heeft weer mooie foto’s gemaakt die je in de enquête zult zien en op de website, maar ook in de film. Anderen hebben vragen verzameld en ingediend en al met al moeten de uitkomsten straks een beeld geven hoe Andijk hiertegen aankijkt! Heb je geen computer of internet, dan kun je een papieren versie bij ons opvragen: stuur een briefje naar Dorpsraad Andijk – KVA20, Witte Valkstraat 12, 1619 XN Andijk of op hetzelfde adres in de brievenbus doen. In de brief moeten wel jou naam en adres staan vermeld en de code “EWIA” Je kunt ook iemand vragen een mailtje te sturen naar dorpsraadandijk@gmail.com, zet in het onderwerp EWIA en in de mail zelf jouw naam en adresgegevens! Eens in de week worden dergelijke aanvragen van een papieren versie voorzien.
De enquête staat vanaf 12:00 uur online en is te vinden op de website van de Stuurgroep: kernvisieandijk.nl of kijk op onze Facebookpagina: KernvisieAndijk.

Corona
Tenslotte: neem de maatregelen goed in acht, die de regering heeft afgekondigd om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, mijd contacten, was je handen regelmatig, hoest in je elleboog, geef geen handen, blijf thuis, houdt 1.5 meter afstand, ben je verkouden of voel je je grieperig blijf dan thuis en ziek goed uit. Heb je ergere klachten of koorts boven de 38° C, bel dan je huisarts! Hamster niet! Verspreid ook geen nepnieuws op social media, houd je bij de feiten! Wees hulpvaardig voor mensen die hulpbehoevend zijn, maar neem de juiste voorzorgsmaatregelen, niet alleen voor de mensen die je wilt helpen maar ook voor jezelf! We moeten het samen doen! Blijf gezond! En sterkte!

Stuurgroep Kernvisie Andijk – Dorpsraad Andijk

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen