woensdag 24 april 2024
spot_img

Nieuw talent versterkt de Andijker

De ouders van Sven Kok krijgen wekelijks de Andijker op de mat. Daarin lazen zij dat de Andijker wel versterking en vernieuwing kon gebruiken. Hobbyfotografen en talentvolle schrijvers werden verzocht zich te melden.
“Is dat niet wat voor jou, Sven,” zeiden ze. “Mijn hobby is fotograferen en ik ben geboren en getogen op Andijk. Naast mijn school en in vakanties kan ik op deze manier mooi aan mijn portfolio en naamsbekendheid werken. Dus dat leek me zeker wel interessant,” aldus Sven.

Enthousiasme
Sven (16 jaar) stuurde een e-mail aan de Andijker en kwam langs om kennis te maken. “Wat wij zagen was een enthousiaste jonge knul, die er zin in had,” vertelt Peter Ligthart. “Dat is wat we nodig hebben. Mensen die met passie voor ons op pad kunnen en die het onderwerp op een mooie manier in beeld of woord weten vast te leggen. Sven had al vlot een eerste opdracht te pakken.”

Op school
Sven zit in Havo 4 van het Martinuscollege. Daar heeft hij onder andere het vak bedrijfseconomie. “Een bewuste keus. Ooit in de toekomst zou ik het geweldig vinden om een autobedrijf te starten. Mijn wens zou zijn om dan auto’s uit de VAG groep te importeren en verhandelen. Auto’s van de merken Volkswagen en Audi vallen bij mij wel in de smaak!” Sven lacht: “Mochten er mensen zijn die hun bijzondere auto trots willen laten fotograferen en er wat leuks over weten te vertellen kunnen zich melden bij de redactie en wellicht mag ik die foto dan maken.”

Oefenen
“Het fotograferen van straatauto’s, zowel op een circuit als tijdens een toertocht als ook gewoon op de weg, dat is wat ik het allerliefste doe. De passie voor mooie auto’s deel ik met mijn vader en mijn broer. We zijn regelmatig te vinden bij auto evenementen om te ‘carspotten’ en gaan zelfs jaarlijks naar Monaco op vakantie om de meeste bijzondere bolides te kunnen zien rijden.” Hij is vrijwel elk weekend op weg om de mooiste auto’s te fotograferen. Toch zijn allerlei andere fotomomenten goed om mee te oefenen. “Voor de Andijker zal ik vaak mensen voor mijn lens krijgen. Helemaal leuk en toch weer een hele nieuwe uitdaging.”

Online actief
De papieren krant, daar zullen we Sven niet heel vaak mee op schoot zien. “Hoewel dat nu natuurlijk wel anders wordt als mijn foto er in staat,” lacht hij. “Zelf ben ik vooral actief op Facebook en Instagram en heb ik ook een eigen account waar ik mijn foto’s veelal op zet. Wie het leuk vindt kan mij uiteraard volgen. Het Instagramaccount waar u de foto’s kunt vinden heet @svkcarphotography.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen