dinsdag 23 juli 2024
spot_img

Nieuwe aanwinst voor reclamepennenverzamelaar Willem Roes

Bij de Nederlandse, uitgever van de kranten ‘de Andijker ‘en ‘de Streker’, kwamen de doosjes reclamepennen afgelopen maand per post binnen. Bijna gelijktijdig reageerde meneer Roes per e-mail op het artikel in de Andijker, waarin we vroegen om u aan te melden als u een leuke hobby, verzameling of verhaal te vertellen had. Dat kon geen toeval zijn, of toch wel?


De pennen van de Streker en de Andijker.

Willem Roes is reclamepennenverzamelaar en onze journaliste ging uiteraard niet met lege handen heen. De nieuwste reclamepennen, van dé krant in Andijk nam ze voor hem mee. “Hartelijk dank, elke pen is een cadeautje,” vertelt Willem enthousiast.

Verzamelaars
In 1990 bezocht Willem een verzamelaarsbeurs in Lutjebroek. Daar trof hij iemand die pennen verzamelde en raakte aan de praat. “Al die verschillende kleuren en vormen, ik vond het erg leuk. Ik startte ook een verzameling. Eerst met een elastiekje op een kartonnetje. Maar al snel groeide mijn verzameling en bedacht ik een handiger systeem.”

Aanschrijven en mailen
“In eerste instantie schreef ik veel brieven naar bedrijven, waarin ik uitlegde dat ik reclamepennen spaarde en vroeg of zij misschien een uitbreiding voor mijn collectie hadden. Inmiddels stuur ik e-mails. Heel veel bedrijven reageren positief. Nu mijn brief ook in meerdere talen is vertaald, schrijf ik ook buitenlandse bedrijven aan.”

Gouden Gids collectie
De eerste pennen kwamen binnen en al snel realiseerde Willem zich dat hij ze moest rubriceren. “De Gouden Gids werd daarin mijn leidraad, die rubrieken houd ik ook aan. Jullie pennen komen dus in één van de lades met Dag- en Weekbladen. Ik heb een kast omgebouwd waar de lades vol pennen perfect in passen. Inmiddels heb ik meerdere kasten staan, de verzameling is uitgebreid tot 14500 pennen.”

Dubbele naar goede doel
“Soms valt er één enkele pen op de mat, soms hang er een tasje aan de deur. Het gebeurt ook dat er een heel doosje met de pakketpost komt. “Het is elke keer weer een verrassing wat er in zit. De pennen worden door mij eerst doorzocht op nieuwe items voor mijn eigen collectie. De dubbele pennen gaan in een doos. Als ik een portie heb van 20 kilo, dat zijn ongeveer 2500 pennen, stuur ik dat pakket aan BIC. Zij recyclen deze pennen en hergebruiken de grondstoffen. Dat is goed voor het milieu. Maar daarnaast storten zij een bedrag van 25 euro aan de stichting hulphonden. Inmiddels heb ik al 750 kilo dubbele pennen aan BIC gestuurd en zo een mooie bijdrage gedaan aan het goede doel.”

Beurs bezoeken
U kunt Willem en zijn pennenverzameling aantreffen op verschillende beurzen, zoals op de nostalgische markt in Den Helder, of op de 50+ beurs en de verzameljaarbeurs in Utrecht. “Daar doe ik graag aan mee, meer informatie vindt u op mijn website.”

Spaar mee
Elke pen is een cadeautje. Ook pennen zonder reclame mag u bij Willem langsbrengen. “Pennen met reclame gaan in de verzameling, pennen zonder reclame en/of dubbelen gaan naar het goede doel. Zo komt elke pen goed terecht!” Meer info: www.pennenman.net.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen