vrijdag 12 april 2024
spot_img

Nieuwe foto’s sieren de kerstuitgave van de Andijker

Het maken van de extra dikke kerstuitgave van de Andijker is elk jaar een enorme klus. Een hele leuke, dat wel. De voorbereidingen beginnen altijd ruim op tijd. Welke adverteerders willen een kerstwens plaatsen en welke particulieren kiezen voor een advertentie om zoveel mogelijk vrienden en kennissen te bereiken.

De mailbox stroomt vol en veel mensen kiezen er voor om toch ‘gewoon’ even langs kantoor aan de Industrieweg te komen met hun ‘boodschap’. Het geeft veel drukte, maar gezellige drukte vinden wij geen probleem.

KerstAndijker
Elk jaar hebben we ruimte voor verhalen en bieden we scholen, kerken, verenigingen en clubs de mogelijkheid over hun kerstvieringen te schrijven en we hopen dat velen hiervan gebruik maken. Samen maken we op die manier de Andijker tot een heerlijke lees-
ervaring. Heeft u een leuk kerstverhaal, maar vindt u schrijven lastig? Dan kunt u altijd in een paar steekwoorden laten weten wat u te vertellen heeft en dat u graag iemand op bezoek krijgt. Wij regelen dan dat onze journalisten langskomen. Samen sterk toch! Dat is ons motto: ook in 2023!

Foto’s Koos Dol
De afgelopen jaren heeft u in de kersteditie vaak foto’s van onze Koos Dol gezien. Winterse taferelen in en rondom Andijk, met de dijk en de landerijen, schapen onder een laagje sneeuw. Prachtige foto’s, maar we vroegen ons af of we niet eens wat andere foto’s konden plaatsen. Helaas hebben de afgelopen winters niet echt veel nieuwe sneeuwplaatjes opgeleverd.

Fotoarchief Hessel
Ineens kreeg één van de redactieleden een ingeving. Het enorme foto archief van Hessel de Greeuw zou misschien nog wel voor ons nieuwe, maar dus vaak hele oude winterfoto’s kunnen bevatten? Eén mailtje verder en we kregen een prachtige collectie toegestuurd. De foto’s van Andijkers op het kruiende ijs, in de sneeuw op een groepsfoto, met de schaatsen ondergebonden. Wie weet herkent u wel iemand op één van de oude kiekjes?

Puzzelstukjes
De verzameling foto’s van Hessel is een soort denksport voor gevorderden. Vaak is er wel iets bekend over de foto. Bijvoorbeeld welke meester er met een groep is vastgelegd, maar dan is nog niet bekend welk jaar dit was of welke school het betreft. Soms weet je een beetje meer, omdat er al meerdere namen bekend zijn van het voetbalelftal. “Het is ontzettend leuk om met al die kleine puzzelstukjes verbindingen te kunnen leggen en bevestiging te krijgen van wat ik denk te weten. Heel veel informatie heb ik compleet. Toch is het leuk als er weer eens een oude foto geplaatst wordt in bijvoorbeeld de Andijker, dat mensen reageren als ze iets op de foto herkennen. Dit mag nog veel vaker!! Inmiddels krijg ik ook nog regelmatig nieuwe fotoboeken met oude familiefoto’s, dus zolang ik het nog leuk vind puzzel ik verder.”

Helpt u puzzelen?
Komt u zelf uit Andijk of heeft u familie uit Andijk en directe omgeving en denkt u dat u ze nog wel herkent? Dan kunt u helpen nog meer puzzelstukjes compleet te krijgen. Kijk ook eens op: wiezijndezeandijkers-nl.jouwweb.nl/.
U zult verrast zijn en foto’s tegenkomen waarvan u het bestaan niet wist.

Wens voor volgend jaar
Mocht u dit jaar de kans hebben een mooie winterfoto te schieten in Andijk? Denk er dan ook eens aan om deze in te sturen aan info@andijker.nl. Dan hebben we volgend jaar weer iets moois om te plaatsen!
We wensen iedereen veel kijk- en leesplezier toe met deze Andijker en u weet het, als u iemand denkt te herkennen op een foto, dan horen we het graag!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen