vrijdag 24 mei 2024
spot_img

Nieuwe functie voor ’t Wapen van Andijk

Momenteel staat ’t Wapen van Andijk volop in de steigers. Diverse onderaannemers zijn bezig met een grootschalige verbouwing. ’t Wapen van Andijk wordt omgebouwd tot migrantenhotel.

Flink aangepakt
Het pand wordt stevig verbouwd. Zowel de binnenkant als de buitenkant worden onder handen genomen. Ook de indeling gaat volledig om. Op het dak zijn inmiddels mooie dakkapellen geplaatst en er worden nieuwe dakpannen gelegd. Zowel beneden als boven komen meerdere tweepersoonskamers met elk een eigen toilet-en douchevoorziening. Totaal biedt het migrantenhotel ruimte aan 36 gasten. Naast de eigen kamers is er straks ook een grote keuken en recreatieruimte te vinden.

Kleinschalig project
Niet iedereen stond meteen te juichen toen ze van de plannen vernamen om migranten te huisvesten in ’t Wapen van Andijk. Nadat de koopovereenkomst was gesloten, is er een constructief overleg met de buren geweest. “ Daar kon ik vertellen over de plannen en de vragen van mensen beantwoorden. Dat stelde de mensen gerust. Het wordt een kleinschalig project, maar wel één waar momenteel erg veel behoefte aan is,” vertelt Nico Bakker.

“Er zijn duizenden mensen die een plek zoeken om legaal te wonen. Juist aan kleinschalige nette woonaccommodaties is een enorme behoefte.” De keus om ook een ruimte te maken die geschikt is voor recreatiedoeleinden, maakt dit straks tot een fijne plek, waar men met elkaar prettig kan verblijven.”

Toekomst gericht bouwen
“Bij de verbouwing houden we niet alleen rekening met de huidige vraag naar woonruimte voor migranten. Over een paar jaar kan de vraag naar woonruimte heel anders zijn. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld zorgwoningen of studentenhuisvesting. We proberen de verbouwing nu zo goed en mooi mogelijk uit te voeren, zodat het gebouw ook in de toekomst dienst kan blijven doen om maatschappelijke functies te vervullen.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen