dinsdag 23 juli 2024
spot_img

Nieuwe ontdekkingsreis bij Museumstoomtram

Wie instapt voor de Spannendste Tijdreis met Stoomtram en Boot beleeft een reis zoals die een eeuw geleden in ons land kon worden gemaakt. Enkhuizen, Medemblik en Hoorn – de steden uit de Gouden Eeuw – worden verbonden met de vervoermiddelen uit de 19e, of IJzeren Eeuw. In de zomer van 2019 wordt daar een nieuwe Ontdekkingsreis aan toe gevoegd…

Stoomtram 1900
De dagtocht in Westfriesland groeit al jaren in populariteit. En toch is er nog een heleboel te ontdekken bij de Museumstoomtram. Het grootste rijdende museum in ons land introduceert daarom vanaf 1 augustus het nieuwe middagprogramma Stoomtram 1900. In dit arrangement kan de geschiedenis van de stoomtram in Nederland worden ontdekt op het museumterrein in Hoorn en wordt aansluitend een korte rit gemaakt naar Wognum, waarbij de bezoekers onder begeleiding van een gids meereizen in de oudste stoomtram van het museum. Locomotief NS 6513 uit 1887, zal als rijdend icoon uit de IJzeren Eeuw de trams rijden. Stoomtram 1900 laat zich prima combineren met een bezoek aan de bezienswaardigheden uit de Gouden Eeuw in Hoorn.

Stoomsafari
De Museumstoomtram voert de uitgebreide zomerdienstregeling uit tot en met 31 augustus. Kinderen kunnen onderweg deelnemen aan de gratis speurtocht Stoomsafari en het kolenvuur in Bello bekijken of zich verkleden als een reiziger uit de IJzeren Eeuw.

Meer info en e-tickets: www.stoomtram.nl

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen