Onthulling van het bord bij de Molenweg. Foto's aangeleverd

Regio West-Friesland is een waterrijke regio en kent een behoorlijk vaarnetwerk. Door de plaatsing van een kanosteiger bij de Molenweg in Andijk zijn er twee nieuw te varen kanoroutes ontstaan: de noordelijke Vier Noorder Koggenroute en de zuidelijke Grootslagroute. Beide routes gaan voor een deel over het IJsselmeer en binnendoor weer terug en zijn bedoeld voor de zeevaarders onder de kanovaarders.
Gemeente Medemblik heeft Kanovereniging Poseidon vanaf het begin betrokken bij haar plan om nieuwe kanosteigers te maken. Na de voorbereiding werd afgelopen zondag de nieuwe overdraagsteiger bij de Molenweg officieel geopend door wethouder Harry Nederpelt. Bij de opening van de steiger, werd het bordje “Kano in/uitstapplaats” door de wethouder onthult. De wethouder toonde zijn sportieve kant door vervolgens plaats te nemen in een gereedliggende kano en een stuk mee te varen met leden van de kanovereniging. De grote groep kanovaarders op het water trok veel bekijks van de voorbijgangers langs de route.

Wethouder Nederpelt in de kano.

De nieuwe routes vindt u hier:

De Vier Noorder Koggen kanoroute over grootwater via Medemblik, Wervershoof, Zwaagdijk, Andijk.
ca. 24km
en de Grootslagroute over groot water via Enkhuizen, Lutjebroek, Andijk. ca. 30km

Kanovereniging Poseidon
De vereniging is er voor beoefenaars van de recreatieve kanosport. Voor mensen die willen genieten van de natuur en tegelijkertijd sportief bezig willen zijn is kanovaren een ideale hobby. De vereniging is gehuisvest in Stede Broec en heeft leden uit de omliggende gemeenten in oostelijk West-Friesland. Vanuit de verenigingsloods wordt er een grote variatie aan routes gevaren, ook worden er dagtochten buiten de regio georganiseerd. De vereniging heeft momenteel circa 50 leden, zolang het water niet bevroren is kan er jaarrond gevaren worden; sommigen varen het liefst alleen met mooi en rustig weer, terwijl anderen juist genieten van de stilte en het donker op het water na zonsondergang. Een kleine groep trekt er regelmatig op uit om de golfslag op groot water zoals IJsselmeer, Waddenzee of Noordzee te trotseren.

Open avond
Op 11 mei 2023 van 19.00-21.00 uur is er een open avond bij de loods aan de Wijzend in Stede Broec achter sporthal De Kloet, of kijk op https://kvposeidon.nl