donderdag 18 juli 2024
spot_img

Nieuwe sportmassagepraktijk in Andijk: Bij Perton ben je zo weer boven Jan

Andijk is vanaf december een gecertificeerde sportmasseur rijker in de persoon van Jan Perton. “Vorig jaar kreeg ik een massage cadeau en ontdekte ik wat een goede behandeling met je lichaam en geest doet. Spontaan besloot in een opleiding te volgen en nu sta ik te trappelen om aan de slag te gaan in mijn eigen praktijk.”

Niets is ingenieuzer dan het menselijk lichaam. Dat staat voor Andijker Jan Perton als een paal boven water. “Tijdens de prachtige opleiding tot sportmasseur raakte ik hier verder door gefascineerd. Ik heb dus genoten van het jaar theorie en de maanden praktijk die ik heb doorlopen om klaar te zijn voor het echte werk,” vertelt Jan enthousiast. “Tot vorig jaar had ik geen ervaring met sportmassage. Hoewel ik al 55 jaar voetbal, heb ik nooit een massage nodig gehad voor bijvoorbeeld een blessure. Ik mag dus zeggen dat ik gezegend ben met een gezond en sterk lichaam.”

Stimulerend effect
Dat hij nu zelfs zijn eigen praktijk opent, mag je dus opmerkelijk noemen. “Inderdaad,” gaat Jan verder. “Het verbaasde me oprecht wat zo’n behandeling met je doet. Dat trok me over de streep. Een massage heeft namelijk meer doelen, ontdekte ik. Globaal kun je zeggen dat het een stimulerend effect heeft en dat je blessures kunt voorkomen door praktische tips en adviezen van de masseur. Verder werkt mijn behandeling genezend, herstellend en ontspannend.”

Geen dokter
Toch kan Jan niet iedereen helpen in zijn praktijk, geeft hij aan. “Ik ben geen dokter of therapeut en dus behandel ik alleen gezonde mensen. Heb je een ziekte of een ernstige blessure dan ben je bij mij niet aan het juiste adres.
Wat mij onderscheidt van andere sportmasseurs? Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik van een eerlijk en open gesprek houd. Dat kan tijdens zo’n massage zomaar spontaan ontstaan, al wil ik ook best mijn mond houden – voor een kleine extra bijdrage,” grapt Jan. Contact, in meerdere opzichten dus, is één van de mooiste dingen van dit werk. “Mocht er dus ongedwongen ruimte ontstaan voor geestelijk contact, dan heb ik ook nog wat bagage uit het verleden in de vorm van een opleiding in de psychiatrie en theologie. Maar natuurlijk is dit zeker niet het primaire doel. Ik wil klanten helpen om hun gezonde lichaam gezond te houden.”

Kinderen in de groei
Niet alleen kunnen doorgewinterde sporters bij Boven Jan terecht. “Ik zie bij kinderen toenemende rug- en nekprobleem. Dat heeft voornamelijk te maken met het gebruik van laptops en mobieltjes, waardoor hoofden veel te veel en te lang voorovergebogen zitten. Bij kinderen in de groei geeft dit steeds vaker klachten rondom de wervelkolom. Een massage helpt dan absoluut en helpt zeker ook ouders bij de bewustwording van dit groeiende probleem.

Boven Jan
Een eigen praktijk moet ook een bedrijfsnaam hebben. Die naam ontstond in zijn geval bij toeval. Jan: “Na de behandeling van een voetballer tijdens de opleiding riep hij: ‘Zó, ik voel me weer boven Jan!’ Ik bedankte hem, want hij had zojuist de gouden tip gegeven voor mijn praktijk: Boven Jan!” Om meer naamsbekendheid te krijgen, heeft Jan op de Andijker veiling één uur massage aangeboden als kavel. Vanaf 1 december verwelkomt hij zijn klanten – van jong tot oud – aan Dijkweg 138. Boven Jan is bereikbaar op (0228) 59 38 06 of 06-37 34 02 71.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen