donderdag 13 juni 2024
spot_img

Nieuwe uitdaging voor Gerben van de Wetering

Gerben van de Wetering heeft samen met 47 anderen in 2021 geroeid voor de Nierstichting en daarbij is toen een mooi bedrag van €12.257 opgehaald! “Op 28 mei 2022 organiseer ik samen met We Improve Andijk een nieuwe sponsoractie met als goed doel de Nierstichting.”

“Vorig jaar was een groot succes en toch gaan we dit jaar een aantal dingen anders doen. Dit jaar is Spieren voor Nieren een sponsor-duathlon en wordt mede georganiseerd door We Improve Andijk. Naast indoorroeien kan je kiezen uit de disciplines hardlopen of fietsen!”

Ik weet wat het is
Gerben is zelf nierpatiënt sinds zijn 19e levensjaar en heeft in juni 2018 zijn tweede niertransplantatie gehad. “Ik ervaar van heel dichtbij wat het betekent om nierpatiënt te zijn en hoe belangrijk onderzoek is. Onderzoek is kostbaar. Om daar een bijdrage aan te kunnen leveren geeft mij een goed gevoel. Om dat samen met anderen te kunnen doen, voelt nog veel beter!”

Eerdere uitdagingen
In juli 2020 nam Gerben deel aan de Nierdaagse, een wandeling van maar liefst 150 kilometer. Daarmee haalde hij geld op voor de Nierstichting. In 2021 zocht hij een grotere uitdaging voor zichzelf. “In de Andijker vertelde ik er toen met veel enthousiasme over. In het kader van ‘Doe eens gek’ en gesteund door vele enthousiaste reacties en de faciliteiten van Strenght & Conditioning West-Friesland werden er toen snel plannen gemaakt en uitgevoerd. De sponsoractie was in 2021 een groot succes.”

Nieuwe uitdaging
Gerben: “Het succes was voor mij reden voor een herhaling. Om het werk van de Nierstichting te ondersteunen is en blijft veel geld nodig. Met deze nieuwe en aangepaste sponsor actie hopen we opnieuw ons steentje bij te kunnen dragen.”

Sponsoren bedankt
“Iedere bijdrage is welkom, groot en klein,” vertelt Gerben. “Wie ook een bijdrage wil leveren –zowel bedrijven als particulieren- kan dat doen via de volgende link, die ook op de website van de Andijker terug te vinden is. Doneer via: https://actie.nierstichting.nl/evenement/spierenvoornieren. Deze actie delen kan ook vanaf de pagina van de Andijker, delen wordt door Gerben zeer gewaardeerd.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen