zondag 26 mei 2024
spot_img

Nieuwe website Sociaal Loket Medemblik nu online!

Gemeente Medemblik lanceert het Sociaal Loket Medemblik, een gebruiksvriendelijke website die ondersteuning biedt op diverse gebieden zoals geldzaken, wonen, sociale problemen, hulp bij de opvoeding, het regelen van vervoer of het vinden van een zinvolle daginvulling. Dit Loket is ontworpen om inwoners gemakkelijk toegang te geven tot ondersteuning en advies, allemaal op één plek.

Met de lancering van deze website zet de gemeente Medemblik een belangrijke stap richting het versterken van zelfredzaamheid en het bevorderen van samenwerking met lokale partners. Het belang van het verkennen van eigen netwerken en lokale ondersteuning voordat men een beroep doet op de gemeente wordt benadrukt. Dit betekent dat inwoners eerst kijken naar wat er al beschikbaar is in de buurt, voordat elders hulp wordt gezocht.

Samen aan Zet
De nieuwe website biedt stapsgewijze begeleiding, waarmee inwoners zelf kunnen ontdekken welke mogelijkheden er zijn, welke ondersteuning partners kunnen bieden en hoe ze contact kunnen opnemen voor voorzieningen. Yannick Nijsingh, wethouder van het sociaal domein in Medemblik, benadrukt: “Deze website is een belangrijk platform om ons meerjarenbeleidsplan ‘Samen aan Zet’ tot leven te brengen. Op de nieuwe website vinden inwoners snel bij wie ze welke ondersteuning kunnen vinden, of het nu bij de gemeente is of bij partners in hun eigen dorp of wijk, zoals de formulierenbrigade of de Schoof in Wervershoof.”

Nooit helemaal af
Een website is nooit helemaal af en daarom blijft de gemeente aan het werk om de site te optimaliseren en te verrijken met nog meer functies en informatie. Het Sociaal Loket van de gemeente Medemblik is er trots op om deze nieuwe digitale bron van ondersteuning en informatie aan te bieden aan haar inwoners. Ontdek zelf wat het Sociaal Loket voor u kan betekenen op https://sociaalloket.medemblik.nl/

Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen met de gemeente of deelnemen aan inloopspreekuren, bijvoorbeeld vanuit het maatschappelijk werk.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen