maandag 15 juli 2024
spot_img

Nieuws uit de Westfriese bibliotheken

Met de strengere coronamaatregelen is er nog veel mogelijk bij de Westfriese Bibliotheken, ook als je geen lid bent. Zie westfriesebibliotheken.nl/coronaradar voor actuele informatie.

Eerste cursisten Klik & Tik Andijk geslaagd
Sinds dit najaar kun je ook in Servicepunt & Jeugdbibliotheek Andijk deelnemen aan de populaire computercursus Klik & Tik. In zes lessen leren volwassenen omgaan met de computer, internet en e-mail: in eigen tempo, op eigen niveau, en met tijd voor een praatje en een koppie. Een eigen computer is niet nodig, de Bibliotheek zorgt voor een laptop. Je kan de cursus ook volgen op je eigen tablet. Deelname aan de cursus is gratis, wie wil kan het lesboek aanschaffen als naslagwerk. Mevrouw Deelstra-Kamphof en mevrouw Groot namen deel aan de eerste groep in Andijk en hebben inmiddels hun certificaat gehaald! Wie volgt? De volgende groep start op 20 januari. De lessen zijn op donderdagmiddagen 20 & 27 januari en op 3, 10, 17 & 24 februari, van 14:00-16:00 uur. Voor meer informatie en aanmelding, bel de klantenservice op tel. 0228 743 943.

Cadeautip voor Sint en de Kerstman
Waarom een boek geven als je een bibliotheek cadeau kan doen? Met ons cadeau-abonnement LeesPassie geef je iemand toegang tot duizenden boeken, DVD’s en games. Geef je een jaarabonnement cadeau (voor de prijs van twee nieuwe boeken), dan zit er ook toegang bij tot de Online Bibliotheek: e-books, luisterboeken, digitale tijdschriften en online cursussen.
Voor kinderen tot 18 jaar is het abonnement gratis: een mooie aanvulling op de andere cadeaus! Wil je LeesPassie cadeau doen aan een 0-6-jarige, dan krijg je er in december een Pixi-boekje bij cadeau.
Vraag in onze bibliotheken naar LeesPassie.

Hulp bij corona apps en overheidsinformatie
Als Informatiepunt Digitale Overheid bieden we hulp bij het installeren van apps, het aanvragen van je DigiD en doorverwijzing naar het juiste (digitale) loket. Meld je aan voor een gratis cursus Klik & Tik om te leren omgaan met de computer en het internet. Heb je een specifieke vraag over het gebruik van je tablet, computer of smartphone? Onze vrijwilligers helpen je graag op weg.

BestelBieb: boeken afhalen of laten bezorgen
Wie niet naar de Bibliotheek kan of durft te komen vanwege corona, kan nog steeds gebruik maken van onze BestelBieb: we zetten een tas vol boeken voor je klaar bij de ingang of brengen deze aan huis. We houden zoveel mogelijk rekening met je wensen en maken ook speciale tassen voor bijvoorbeeld jeugd, lezen voor je lijst of grootletter boeken.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen