maandag 20 mei 2024
spot_img

Nieuws uit Mozambique!

Een warme groet uit Mozambique waar wij alweer bijna 10 jaar wonen! Het is onze visie om Leven te brengen in Woord en daad: we vertellen het Evangelie en tegelijkertijd bieden we toegankelijke gezondheidszorg en trainen we lokale leiders: alles om Mozambikanen vooruit te helpen!

In 2016 zijn we gestart met een kliniek-aan-huis om met name ondervoede kinderen en zwangere vrouwen basis medische zorg te bieden. Ik (Sandra) heb een Mozambikaanse collega opgeleid, die nu zelfstandig werkt en verder zijn er velen geïnteresseerd om ook getraind te worden. Het ‘verrijkte pap-project’ loopt nog steeds heel goed: de vrouwen komen zelf met mais en wij vullen dit aan met bonen en pinda’s (door sponsoring uit NL): je ziet de kinderen gezonder worden! Er kwamen zoveel vrouwen en kinderen, dat het te vol werd rond ons huis en daarom zijn we sinds kort naar het trainingscentrum van onze zendingsorganisatie verhuisd (2 minuten lopen bij ons huis vandaan). Ook in het dorp Mitava, waar Jeugd met een Opdracht een kleuterschool gestart is en waar we al jaren een project onder de ouderen hebben, bieden we sinds kort medische zorg. In Mitava zijn zo mogelijk nóg meer ondervoede kinderen en het sterftecijfer is er schrikbarend hoog. Daar willen we heel graag verandering in zien! Om meer zorgverleners te kunnen trainen willen we in de toekomst een grotere kliniek bouwen op ons trainingscentrum.

Lokale leiders trainen
‘Building People, Bringing Life’ is de slogan die boven ons werk staat. Het opleiden en trainen van Mozambikanen neemt daarom een belangrijke plaats in. Aan de hand van de bijbel leren we wie we zijn, leren we principes zoals dienend leiderschap, rentmeesterschap en trainen we Mozambikanen om het evangelie uit te leven en verder te verspreiden. We hebben net een leiderschap school afgerond en zien geweldige Afrikanen die bereid zijn om verandering te brengen en voor te leven in hun gemeenschappen.

Nederlandse buurtjes
Daniel Wierstra (ook een geboren Andijker!) heeft ons vorig jaar samen met zijn vrouw Leoni en (ondertussen 2) zoontjes opgezocht en vervolgens hebben zij besloten ons team te komen versterken. Terwijl zij zich voorbereiden om naar Mozambique te komen, gaan wij ons hier alvast inzetten om het stuk land waar zij hun huis op willen bouwen vlak en bouwklaar te maken. In januari 2019 is de grote overstap gepland, vliegtickets zijn zelfs al gekocht! Zij gaan onze buren worden en daar kijken wij enorm naar uit: Nederlandse buurtjes in Mozambique; wat wil je nou nog meer?

Mozambique Markt
Zaterdag 26 mei is er weer een Mozambique markt gepland! Het zal ook dit keer gehouden worden op Middenweg 77, bij Piet en Boukje Walstra – op het plein bij Boekshop Josia. Er zijn leuke dingen te koop, lekkere hapjes te eten en het is er gewoon altijd gezellig. De opbrengst gaat dit jaar naar de container die de familie Wierstra gaat sturen en naar het werk in Mitava. Deze zomer komen we voor 3 maanden op verlof naar Nederland en hopen we voor het grootste gedeelte van de tijd op Andijk te verblijven. Wij zien er naar uit u te zien op straat, in de winkel of bij een presentatie over ons werk. Dank aan alle mensen: zichtbaar of niet zichtbaar, die zich op wat voor manier dan ook voor ons inzetten!
Frank, Sandra en Judah Obdam (voor meer informatie: www.franksandra.nl)

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen