Mootjes. Foto aangeleverd

Even een berichtje over de Minisuper op de Horn 6 in Andijk. Het is leuk om te zien dat de buren in Andijk echt wat over hebben voor elkaar. Elke dag vind ik weer nieuwe dingen in de Minisuper. Bedankt voor de kippensoep, tandenborstels, rode linzen/kikkererwtenrijst, zeep enzovoort. Inmiddels zijn ook de eerste boeken geruild. De uitdaging is nu nog om de mensen in Andijk te bereiken die deze spullen goed kunnen gebruiken. Ik ben ervan overtuigd dat er genoeg gezinnen zijn die aan het einde van hun geld nog een stukje maand overhouden. Zeker met de stijgende kosten van verwarming, boodschappen en benzine. Inmiddels heb ik folders opgehangen bij de Dekamarkt en de Huiskamer en ik zal ze ook ophangen bij de dorpshuizen en in de kerken die Andijk rijk is. Het zou mooi zijn als iemand me zou kunnen helpen de folder te vertalen in het Pools of Oekraïens. Wellicht heeft u een idee waar ik verder nog folders zou kunnen achterlaten. Laat het me weten via andreavanlangen@outlook.com.

Het is goed om te vertellen dat de 8 Mootjes-Minisupers die er inmiddels zijn ook samenwerken zodat ik als mijn winkeltje te vol wordt kan zorgen dat ze terecht komen bij een Minisuper waar juist meer gehaald wordt dan gebracht. Dat verschilt per dorp en het maakt ook uit hoelang de Mootjes-Minisuper bestaat. Uw producten komen dus goed terecht. Samen werken wij zo aan een mooiere wereld!

Andrea van Langen.

P.s.: Ook voor de vergeten boodschappen mag u een beroep doen op de Mootjes-Minisuper. Dan is het echter wel de bedoeling dat u hetzelfde product later in de week weer terugzet.

Er zijn in Andijk meerdere van dit soort kastjes langs de weg te vinden die door bewoners zelf zijn geplaatst.