donderdag 18 juli 2024
spot_img

Nieuws van De Weid Langzaam maar zeker richting seizoen 2019!

Op mooie dagen proef je in de verte het voorjaar al! Op 28 april aanstaande start weer een heerlijk seizoen buiten zwemmen in De Weid. De technische commissie ligt intussen prima op schema; de nieuwe hoofdpomp werd enkele weken geleden geplaatst en onlangs is meer dan 1000 kilogram zand ververst en aangevuld in het zandfilter. Chloor zorgt voor afdoden van bacteriën en verder zwemvuil slaat zich in dit zand op en wordt eens in de zoveel dagen weer “losgetrild” door de spoelrichting over het filter te veranderen. Na een paar seizoenen is aanvullen dan noodzakelijk; een lastig klusje!

Schoonmaakmiddag op 13 april aanstaande
Noteer ‘m vast in je agenda; zaterdag 13 april kun je helpen om De Weid weer schoon en klaar te maken voor een mooi zwemseizoen. De kleedkamers, speeltoestellen, glijbaan, perrons; er is zat te doen! Steek een uurtje-of wat langer- je handen uit de mouwen; je helpt Andijk ermee!

Zwembaden spreken gemeenteraad over wegvallen BTW- teruggave
Op 14 februari jongstleden heeft de koepelstichting van de vijf buitenbaden in Medemblik de gemeenteraad uitgebreid bij mogen praten over de verstekkende gevolgen van het wegvallen van de BTW-teruggave sinds 1 januari. Dit kost de baden vele duizenden euro’s aan inkomsten en is noch door de baden, noch door college of de raad voorzien bij de subsidievaststelling voor 2019 en verder. Omdat de baden hiervoor begin november 2018 al een brandbrief aan Medemblik zonden en er feitelijk nog geen oplossing is begint de tijd te dringen. De raad toonde zich een serieus toehoorder. Van de ontwikkelingen houden we u op de hoogte…

Ook vrijwilliger worden? info@deweid.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen