woensdag 17 juli 2024
spot_img

Nieuws van De Weid: Langzaam maar zeker richting seizoen 2023!

Op mooie dagen proef je in de verte het voorjaar al! Op 29 april aanstaande start weer een heerlijk seizoen buiten zwemmen in De Weid. De harde werkers van de technische/groencommissie liggen intussen prima op schema; de mega investering in het vervangen van de wanden en overloopgoten van het grootste bad is helemaal afgerond, er wordt druk gesnoeid in de enorme groenbuffers rondom De Weid en er worden plannen gemaakt voor verdere verduurzaming van het bad. Dat dit laatste opnieuw een flinke investering zal vragen is duidelijk.

Schoonmaakdag op 15 april aanstaande
Noteer ‘m vast in je agenda; zaterdag 15 april kun je helpen om De Weid weer schoon en klaar te maken voor een mooi zwemseizoen. De kleedkamers, speeltoestellen, glijbaan, perrons; er is zat te doen! Steek een uurtje-of wat langer- je handen uit de mouwen; je helpt Andijk ermee!

Belastingdienst in hoger beroep tegen BTW-uitspraak
Afgelopen jaar vonniste de belastingrechter in het voordeel van De Weid en de andere openluchtzwembaden in Medemblik; er werd een streep gezet door het afschaffen van het recht op btw-aftrek en de rechter vond dat dit recht voor zo’n 90% moest blijven bestaan. Over deze 90-10 regeling was vooruitlopend op het vonnis ook overeenstemming met de belastingdienst bereikt. Gek en droevig genoeg gaat de belastingdienst toch in hoger beroep tegen het vonnis -en tegen de afspraak die men dus eerder zelf maakte- en zullen we dus opnieuw onze zaak moeten bepleiten. Omdat het om enorme bedragen gaat en mede bepalend is voor het voortbestaan van vrijwillige zwembadclubs zetten we onze schouders er opnieuw onder!

Ook vrijwilliger worden? info@deweid.nl

 

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen