zondag 26 mei 2024
spot_img

Nieuws van de Wervershoofse Molen 

Op zondag 21 april 2024 trappen we het nieuwe Molenseizoen bij molen ‘De Hoop’ af. Vanaf die datum staan alle molenaars, gidsen, horecamedewerkers en andere vrijwilligers weer klaar om u te ontvangen tijdens de openingsuren van de molen. En we organiseren ook dit jaar weer diverse evenementen en activiteiten.

Op zondagmiddag 21 april vanaf 15.00 uur treden Ina Broekhuizen-Slot en Sjaak Steltenpool op in De Vang (naast de molen). De voorstelling begint om 15.00 uur. De inloop is vanaf 14.30 uur en de toegang is gratis.

Ina Broekhuizen-Slot uit Wognum staat bekend om haar vele teksten in het West-Friese dialect. Ze publiceerde een aantal bundels met verhalen en gedichten in het Westfries en daarnaast vier romans en een verhalenboek in het Nederlands. In ‘De Medemblikker’ schrijft ze maandelijks de column ‘Zuks nou maar’ over woorden en uitdrukkingen in het Westfries.

Op 21 april komt ze bij onze molen voordragen uit haar ‘roime en verhale’. Ze vertelt op haar geheel eigen wijze verhalen over het heden en het verleden, met humor en hier en daar ook een vleugje ernst.

Sjaak Steltenpool uit Wervershoof staat bekend als top muzikant en schrijver. Hij was voorheen ook bandlid van ‘Het Wervershoofs Volksorkest’ en componist van diverse liedjes in het West-Friese Dialect. Hij is mede bedenker en presentator van ‘De West-Friese Quiz’.
Deze veelzijdige Wervershover gaat Ina Broekhuizen-Slot begeleiden en muzikaal ondersteunen.
Het belooft een prachtige voordracht te worden van deze twee echte Westfriezen. Wij kijken uit naar hun komst en we hopen ook u te kunnen begroeten. U bent van harte welkom.

Nieuwsgierig geworden naar onze andere evenementen en activiteiten? Let dan op de vervolgpublicaties van ‘Nieuws van de Wervershoofse Molen’ in dit weekblad.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen