vrijdag 12 april 2024
spot_img

NL-Doet Natuurwerkdag

IVN West-Friesland gaat weer klussen op zaterdag 14 maart tijdens de Nationale NL Doetdag. DOE MEE met deze grootste vrijwilligersactie, net zoals ruim 3000 andere deelnemers in Nederland. IVN zoekt volwassen vrijwilligers die een dagdeel willen werken in het Egboetswater.
Deelnemers zijn vanaf 9.30 uur welkom in het Egboetje (N240 afslag Hauwert), Liederik 15, 1678 JC Oostwoud. Er wordt tot ongeveer 14.00 uur geklust. I.v.m. voldoende gereedschap graag vooraf aanmelden bij Ruud Dijkstra, telefoon 0612509953 of r.dijkstra@ivn-westfriesland.nl

Het Recreatieschap Westfriesland heeft de kavel beschikbaar gesteld voor excursies aan scholen en educatie aan volwassenen. Het is op een natuurlijke manier ingericht om zoveel mogelijk soorten insecten, vogels en andere dieren waar te nemen. Het terrein is de laatste jaren veel gevarieerder geworden, maar onderhoud blijft nodig.

Wat moet er zoal gebeuren? Het knusse Egboetje presentabel maken voor het nieuwe seizoen, bomen en struiken snoeien, stormafval opruimen, takkenrillen opgehogen. Het natuurpad door het terrein goed begaanbaar maken voor groepen en schoolkinderen. Of de paddenpoel schonen, er valt genoeg te doen!

Maak je nuttig en neem vrienden, familie of collega’s mee om het Egboetsterrein voorjaarsklaar te maken. Voor gereedschap wordt gezorgd, evenals voor koffie, koek en soep. Trek laarzen en makkelijke (regen)kleding aan en neem een lunchpakket mee.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen