donderdag 13 juni 2024
spot_img

NL-Doet Natuurwerkdag

IVN West-Friesland gaat weer klussen op zaterdag 11 maart tijdens de Nationale NL Doetdag. DOE MEE met deze grootste vrijwilligersactie net zoals ruim 3000 andere deelnemers in Nederland. IVN zoekt volwassen vrijwilligers die een dagdeel willen werken in het Egboetswater.
Deelnemers zijn vanaf 9.00 uur welkom in het Egboetje (afslag Hauwert), Liederik 15, 1678 JC Oostwoud. Er wordt tot ongeveer 13.00 uur geklust.
I.v.m. voldoende gereedschap graag vooraf aanmelden bij Henk Lanting 06 11028030 of via h.lanting@ivn-westfriesland.nl

Wat moet er zoal gebeuren? Het knusse Egboetje presentabel maken voor het nieuwe seizoen. Het gespitte bloemenveld egaliseren en inzaaien. De insectenhotels seizoensklaar maken. Het natuurpad door het terrein goed begaanbaar maken voor groepen en schoolkinderen. Of de paddenpoel schonen, er valt genoeg te doen!

Maak je nuttig en neem vrienden, familie of collega’s mee om het Egboetsterrein voorjaarsklaar te maken. Voor gereedschap wordt gezorgd, evenals voor koffie, koek en traktaties. Trek laarzen en makkelijke (regen)kleding aan en neem een lunchpakket mee.

Het Egboetje: het kleinste NME-centrum van West-Friesland
Het Recreatieschap Westfriesland heeft de kavel beschikbaar gesteld voor excursies aan scholen en educatie aan volwassenen. Het is op een natuurlijke manier ingericht om zoveel mogelijk soorten insecten, vogels en andere dieren waar te nemen. Het terrein is de laatste vijf jaar veel gevarieerder geworden, maar onderhoud blijft nodig.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen