dinsdag 21 mei 2024
spot_img

No Offense (met een ‘s’) tijdens Taaipop

Een verhuizing waarbij de oude gitaar van zijn moeder tevoorschijn kwam was voor Stef het moment om zich wat met muziek maken bezig te gaan houden. Hij was nog maar zo’n twee weken bezig het instrument een beetje onder controle te krijgen toen hij als brugklasser op de RSG Enkhuizen de muzikale ‘klik’ met Diederik kreeg.

Tweede man die we graag aan u willen voorstellen is de ‘initiatiefnemer’ van deze band–to-be: Diederik, de bassist. “De ‘muzikale jongens’, dat leek ons wel een fijne identiteit om onze opleiding mee te starten en verder zouden we wel zien wat er op ons pad kwam. Ik zou een basgitaar krijgen van mijn ouders als we als startende band vijf liedjes konden spelen, dus het eerste doel stond snel vast.” Dan is er ook nog Daan. Daan was zanger, tenminste hij zong graag onder de douche en vond zelf dat het niet onaardig klonk.

De drummer van de band
Ook al waren de jonge jongens destijds nog onervaren, het enthousiasme en doorzettingsvermogen maakte dat ze de ‘slag’ al snel te pakken kregen. Een drummer maakte de band compleet, maar bleek nog niet zo makkelijk te vinden. “Iemand moet niet alleen goed kunnen drummen, het moet ook klikken met de anderen, je moet dezelfde stijl hebben en dezelfde kant op willen.” Sinds ongeveer drie jaar is Tom degene die het slagwerk naar ieders tevredenheid doet en daarmee heeft de band een nieuw level bereikt.

No Offense
Wellicht kennen jullie de band No Offense al, want zij timmeren de afgelopen tijd behoorlijk aan de weg. Zo waren ze de afgelopen jaren te horen op diverse kermisborrels, speelden tijdens Pauspop 2022 en in kroegen zoals café de Slof Enkhuizen. Ook diverse festivals en Koningsdag Grootebroek waren zij te zien en te horen. “We zetten met onze optredens echt wel iets neer. Vol energie en power! Het is een belevenis op zich! Wie houdt van stevige muziek, met name rocknummers, zal echt kunnen genieten.” De band heeft ook internationaal succes en twee tours -door Frankrijk en Spanje- achter de rug.

Uniek geluid
Met Stef Scheffer als leadgitarist, Daan Appelman als leadzanger en tevens op slaggitaar, Diederik Schouten als bassist en Tom Smak achter de drums spelen de mannen van No Offense naast covers ook hun eigen muziek. “Inmiddels hebben we 12 eigen nummers geschreven, waarmee we ook live optreden. De meeste zijn zeer energiek, maar er zitten ook een paar ballads in ons repertoire.” De band werkt nu – met behulp van een inzamelingsactie – aan het uitbrengen van hun debuutalbum, dat deze zomer zal verschijnen.

Nu op Taaipop
Daan: ”Je moet altijd een doel hebben, je wilt meer en beter. Zelf heb ik al sinds mijn veertiende Taaipop Lutjebroek op de bucketlist staan. Dat wij dit jaar in de line-up staan is een onbeschrijfelijk gevoel. We gaan er op 1 april 2023 een feestje van maken!” No Offense beschrijft hun muzikale stijl als een unieke mix van hardrock, emo en een snufje metal. De invloeden van de groep omvatten bands als Foo Fighters, Pearl Jam, Rise Against en System of a Down. “Wie er van houdt, kom langs. Wie nieuwsgierig is geworden, kom langs. Wie van een feestje houdt…we zien jullie daar!”

Volg ons en weet meer
Vragen of boekingen, stuur een e-mail aan officialnooffense@gmail.com. De fans die niks willen missen volgen de Facebookpagina van de band, net als de Instagrampagina @officialnooffense.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen