maandag 20 mei 2024
spot_img

Noël en Nanda geselecteerd voor Nederlands team Beachhandball U18

Wij, Noël Reus (uit Wervershoof) en Nanda Jansma (uit Andijk), kennen elkaar van het reguliere handbal. Wij hebben ons in februari, gewoon voor de leuk, ingeschreven voor een scouting van het beachhandbal ‘U18’ in Raamsdonkveer (Noord-Brabant). Uit ongeveer 60 deelnemers zijn er 15 gekozen om echt te gaan trainen voor de nationale ploeg van U18, waarbij ‘U18’ voor ‘onder de 18 jaar’ staat. En wij hoorden daarbij!

100% inzet
Halverwege maart zijn wij begonnen met trainen in Raamsdonkveer. Eerst binnen, in een enorme hal, waar ze heel veel zand gestort hadden. Per 1 april zijn we naar Oosterhout (Noord-Brabant) gegaan, daar is een buitencomplex met drie beachhandballvelden. Gek genoeg leeft het beachhandball veel meer in dat deel van Nederland, terwijl wij toch juist een provincie zijn met veel stranden.
Om de veertien dagen gingen wij er met zijn vieren op uit. Vader Peter en moeder Dorothé voorin, en wij achterin te giechelen. Twee uur heen, twee uur trainen en twee uur terug; ja je moet er wat voor overhebben, ook onze ouders. Het is in al die weken één keer afgelast, omdat het ontzettend koud was en men blessures uiteraard wilde voorkomen. Aangezien wij toch al heel veel trainen voor de zaalhandbal, hoeven we het voor de conditie niet te doen, want die is buitengewoon goed.

Héél veel trainen
Noël traint vier keer per week bij SEW, waar ze Nederlands Kampioen mee is geworden. Ze heeft ondertussen ook nog examen gedaan en wacht op de uitslag. Daarnaast zijn nu ook de voorbereidingen voor volgend jaar alweer begonnen met de nieuwe selectie A1. Nanda traint drie keer per week bij VVW, die gaan nog op het NK veldhandbal strijden om de titel. Dat gebeurt op 18 mei in Schiedam. Daarnaast doet Nanda de opleiding ‘Sport en Bewegen’ in Alkmaar, dus die sport overdag ook nog heel veel. Nanda traint nu ook verschillende keren met de A1 van SEW mee, want ze gaat het nieuwe seizoen de overstap maken van VVW naar SEW. Dan kan ze gezellig samen met Noël vier keer in de week naar Hoorn om te trainen.

De laatste tien
Van de vijftien meiden is er, gedurende de trainingen, één meisje geblesseerd geraakt, dus met veertien meiden moesten we strijden om een plaats bij de laatste tien. Dit gebeurde het afgelopen weekend in Twello. We moesten, tijdens een toernooi van twee dagen, zes wedstrijden per dag spelen. Dus in 12 wedstrijden moesten alle meiden laten zien wat ze konden. Het was prachtig weer, het zand werd letterlijk heet onder onze voeten. Zondag om 16.00 uur was het toernooi afgelopen, daarna werden we om de beurt bij de trainers geroepen, om te horen of we waren geplaatst.
En YES! wij gaan met tien meiden voor Nederland uitkomen, op een toernooi in Polen. In 2024 wordt het een Olympische sport, dus voor ons zijn er nog heel veel mogelijkheden.
Blijf ons volgen.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen