maandag 4 maart 2024
spot_img

Nooit te oud om te leren!

Voordat zij samen met Chris Vriesman de winkel in Wervershoof overnam (sept 2016), wist Monique Sijmons van Schouten Optiek en Juweliers al dat zij terug de schoolbanken in zou gaan. “Samen een zaak runnen is verschrikkelijk leuk. Chris was echter de enige die de oogmetingen mocht uitvoeren. Dat was best kwetsbaar, want ook hij kan een keer afwezig zijn door ziekte of het volgen van een cursus of congres. Daarom wilde ik de opleiding tot opticien zelf ook volgen,” vertelt Monique.

Inmiddels heeft zij de opleiding, die ze startte in augustus 2016 met een positief resultaat mogen afsluiten. “Dat ik geslaagd was, wist ik al in januari van dit jaar. Het papierwerk liet echter even op zich wachten. De feestelijke diploma uitreiking stond gepland voor eind maart 2020,” aldus Monique. “Dat liep door de corona uitbraak allemaal even anders.”

Diploma ophalen
In plaats van een groot feest met alle geslaagde studenten, moest Monique in haar eentje verschijnen bij de examencommissie om het diploma in ontvangst te nemen. “Een rare gewaarwording, daar had ik me uiteraard iets anders bij voorgesteld. Gelukkig dat bij thuiskomst de feeststemming er wel meteen was. De vlag hing uit en ik kreeg een mooie bos bloemen. Van vele vrienden en bekenden mocht ik lieve kaartjes met felicitaties ontvangen. Ook de winkel was voor mij versierd.”

De opleiding
De opleiding tot opticien was best pittig voor Monique. “Je bent nooit te oud om te leren en ik was erg gemotiveerd mijn doel te halen. Echter was ik nu naast student, ook nog partner, moeder en hebben we de winkel. Er waren veel ballen hoog te houden en dat viel op sommige momenten heus niet mee.” Toch merkt Monique dat haar enthousiasme alleen maar is gegroeid. “Ik heb Chris natuurlijk naast me als zeer ervaren specialist. Nu ik steeds meer over het oog heb geleerd, merk ik dat ik steeds nieuwsgieriger wordt.

Nieuwe kansen
Naast alles wat Monique moest leren over de anatomie van het oog en alle mogelijke afwijkingen die kunnen voorkomen werd zij ook uitgedaagd op een heel ander vlak. “Ineens moest ik ook weer lessen Nederlands, Engels en rekenen volgen. Ook loonbaan- en burgerschapslessen waren onderdeel van de opleiding,” lacht ze. Het volgen van de opleiding is Monique goed bevallen. “Wie weet zit er nog wel een vervolg aan te komen, plak ik nog wel een cursus of specialisatie aan vast. Zeg nooit nooit!”

Winkel blijft open
Bij Schouten Optiek en Juweliers kunt u ook in deze dagen gewoon terecht. “Weliswaar hebben we de regels een beetje aangepast en houden we gepaste afstand van elkaar, maar de verkoop van sieraden en horloges kan gewoon doorgaan. Ook bij problemen met de bril zoals een los pootje of een missende neusvleugel staan wij uiteraard voor u klaar. Alleen het doen van oogmetingen ligt momenteel stil. Het is bijna onmogelijk dit te doen en tevens de geadviseerde anderhalve meter afstand te houden. Daarom hebben we besloten, dat even uit te stellen, tot na deze crisis. Uiteraard is dit met uitzonderingen van noodgevallen, die we inmiddels voor een aantal klanten hebben kunnen oplossen (in overleg met oog of huisarts) Wel jammer natuurlijk, juist nu ik zelfstandig aan de slag kan ligt het meetwerk voor de opticiens even stil. Maar we kunnen hopelijk snel al onze werkzaamheden weer oppakken.”

Schouten Juwelier & Opticien, De Hoek 1, 1693 AA Wervershoof. Mail u vraag aan info@schoutenoptiek.nl, of kijk op www.schoutenoptiek.nl Nu ook op instagram en facebook te vinden! Of bel naar 0228-581258.
schoutenoptiekwebshop.nl

- Advertisment -spot_img

Meest gelezen laatste 7 dagen