donderdag 18 april 2024
spot_img

OBS De Piramide eerste school in gemeente Medemblik met VVTO Keurmerk!

Dinsdag 8 juni hebben wij alle met alle leerlingen van basisschool De Piramide gevierd dat wij het VVTO Keurmerk hebben behaald! Sinds kort hangt er op ons schoolgebouw een bord met het keurmerk. Alle groepen hebben apart dit bordje onthult, waarna ze in de klas een taartje kregen om het te vieren. Want we couldn’t have done it without them!

Op basisschool De Piramide in Andijk krijgen leerlingen al vanaf groep 1 les in het vak Engels. Op een natuurlijke manier de taal leren staat bij VVTO voorop en juist vanaf groep 1 is dat goed te realiseren. In de onderbouw draait het allereerst om het begrijpen en spreken. In de hogere groepen leren kinderen ook lezen en schrijven in de vreemde taal. Op jonge leeftijd een vreemde taal leren stimuleert daarnaast de algemene taalontwikkeling en maakt kinderen internationaal bewust. Wettelijk is het toegestaan tot 15% van de lestijd in het Engels te geven. Dat komt neer op zo’n 4 uur per week.

Naast het lesgeven is ook het internationale aspect van VVTO belangrijk. Elk schooljaar komen er stagiaires uit Engeland om de leerlingen van de Piramide les te geven in het Engels. Daarnaast zijn er op school meer dan voldoende Engelse boeken en spelletjes. Our English Corner waarin steeds een vast thema wordt behandeld is essentieel voor het VVTO onderwijs. Tenslotte wordt er niet alleen Engels gesproken tijdens het vak Engels maar ook juist tijdens de andere vakken.

Ook komend jaar gaan we verder met het VVTO-onderwijs, te beginnen bij de twee kleine kleutergroepen! OBS De Piramide de eerste school in de gemeente Medemblik met het VVTO-Engels keurmerk. Something we’re very proud of!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen