Dinsdag 6 september steeg witte rook uit een pand aan de Bernhardstraat te Andijk. Ons brandweerkorps had hier een oefening opgezet tot verbetering van het redden van mens en dier tijdens een calamiteit.
Ook bij de Hulk was de hoogwerker aan het oefenen om iemand te transporteren via een brancard, gekoppeld aan de hoogwerker.

Regionaal worden er wedstrijden georganiseerd en de beste schuiven dan door naar de Hoofdklasse welke dan landelijk worden gehouden. Afgelopen zaterdag vonden deze wedstrijden plaats in Enkhuizen, het korps wat al 225 jaar bestaat. Korpsen uit Beverwijk, Dirksland, Hapert, Kesteren, Rosmalen en Waardenburg hebben zich tot het uiterste ingezet om de begeerde eerste plaatst te behalen.

Een zeer complex opgezet scenario bij de sluizen aan het Krabbersgat waar ook de KNRM, Politie, en meer instanties bij betrokken waren werden hun voor geschoteld. In de kazerne van post Enkhuizen reikte Burgemeester drs. Eduard van Zuijlen de prijzen na afloop uit aan de zes deelnemende korpsen, Gelderland-zuid Post Waardenburg ging met de eerste prijs naar huis.

Durft u ook in te stappen om dit prachtige vak te gaan uitoefenen meld u aan bij uw plaatselijke korps. Douwe Greydanus.