dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Omgevingsvergunning uitbreiding PWN in Andijk gepubliceerd

Het bevolkingsaantal neemt toe. In Nederland als geheel, maar juist ook heel specifiek in Noord-Holland. De economische activiteit in onze regio stijgt daarnaast ook. Hiermee stijgt de vraag naar drinkwater. PWN anticipeert hierop door haar productiecapaciteit uit te breiden op twee van haar huidige productielocaties, namelijk die in Andijk en Heemskerk. Hiermee maken we ons klaar om meer drinkwater te kunnen produceren om aan de stijgende vraag te voldoen én realiseren we extra reservecapaciteit om eventuele calamiteiten op te kunnen vangen.

De eerste concrete stappen worden nu gezet. De omgevingsvergunning om onze productie in Andijk uit te breiden wordt deze week als ontwerpbesluit gepubliceerd. Tegelijkertijd laten we zien hoe het ontwerp van de installatie eruit komt te zien. Met het ontwerp is zoveel mogelijk rekening gehouden met de bedrijfsmatige omgeving van het PWN-terrein. Daarnaast past het ontwerp binnen de kaders van het bestemmingsplan, zodat de nieuw te bouwen uitbreiding van onze voorzuiveringsinstallatie niet overdreven aanwezig is in haar omgeving.

Met de omgeving
PWN wil de omgeving zo goed mogelijk meenemen in de realisatie van haar plannen. Zo is er in november een bewonersavond in Andijk georganiseerd waarin het hele traject is toegelicht. Ook zijn bijvoorbeeld de transportbewegingen voor de bouw die avond besproken. PWN houdt rekening met de belangen van de direct omwonenden en wil het dorp ontzien met betrekking tot de rijbewegingen van het grote en het personele verkeer. Er zijn plannen voor de realisatie van een (tijdelijke) bouwweg. Momenteel vindt er overleg plaats met de gemeente en de perceeleigenaren. De verwachting is dat in het eerste en tweede kwartaal van 2024 hier meer over verteld kan worden. Ook kunnen dan de noodzakelijke toestemmingen aangevraagd worden. Deze toestemmingen voor de tijdelijke bouwweg zijn niet gekoppeld aan het ontwerpbesluit dat eerder is gepubliceerd.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen