zondag 23 juni 2024
spot_img

Omring opent eerste e-Skillslab bij Sorghvliet

Woonzorglocatie Sorghvliet in Andijk heeft deze week een regionale primeur. Omring opent daar op 12 maart een eerste e-Skillslab, waar medewerkers hun vaardigheden met zorgtechnologie kunnen oefenen en verbeteren.

Marja Pappot van Omring legt uit dat e-health en zorgtechnologie het werk in de zorg ingrijpend veranderen. “Veel zorgverleners zien daar tegenop”, vertelt ze. “De meesten hebben het in hun opleiding niet of nauwelijks meegekregen en vinden zichzelf helemaal niet handig met moderne technologie.”

Door middel van het e-Skillslab kunnen medewerkers onder begeleiding oefenen en ervaring opdoen, zonder dat een cliënt hoeft te wachten of iemand hen op de vingers tikt. In de praktijk houdt dit in dat ze beter leren om te gaan met ICT-toepassingen rondom de zorg.

Gloednieuw zorgcentrum
Dat Omring heeft gekozen om dit e-Skillslab bij Sorghvliet in Andijk te openen is niet geheel toevallig. Locatiemanager Sjon Kuipers vertelt dat er in september een gloednieuw zorgcentrum wordt geopend. “Daar gaan we veel meer gebruik maken van technologie.”
“Het e-Skillslab bereidt onze medewerkers voor op deze toekomst”, zegt hij. “We kunnen de bewoners een maximum aan vrijheid bieden, terwijl we tegelijkertijd onze medewerkers kunnen ontlasten.”
Bij Sorghvliet wordt de komende maanden een wisselend aanbod aan zorgtechnologie uitgestald in een speciale oefenruimte. Hier worden lessen en workshops aangeboden en medewerkers kunnen oefenen om de technologie beter onder controle te krijgen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen