woensdag 24 april 2024
spot_img

Ondergrondse containers tegen zwerfvuil

Zwerfvuil en afval zijn een grote ergernis van vele inwoners en gebruikers van de natuurgebieden in deze regio. Het Recreatieschap Westfriesland haalt jaarlijks vele duizenden kilo’s vuil en zwerfafval van die terreinen.

Vooral in de zomerperiode rijdt het Recreatieschap dagelijks een ronde om de afvalbakken te legen. Dit kan efficiënter: flinke ondergrondse afvalcontainers in het Streekbos, op de Leijen en Vooroever Vlietsingel moeten het aantal vuilrondes en ritjes over de terreinen aanzienlijk verminderen.

Meer voordelen
Het opvallende blauwe uiterlijk van het bovengrondse deel springt in het oog waardoor het zoeken naar een vuilbak niet nodig is. Door de grote capaciteit zijn volle vuilbakken verleden tijd. Daarnaast zijn de ondergrondse containers onbereikbaar voor ongedierte als ratten en muizen, zijn ze minder vandalismegevoelig en kunnen ze niet in de brand vliegen. Ook het gebruik van plastic zakken zal aanzienlijk verminderen, is het idee. Door deze efficiëntieslag kan het Recreatieschap meer tijd steken in andere beheertaken en draagt het bij aan het milieu en de gezondheid.

Slechts een start
Vreeker BV heeft de vuilcontainers geplaatst op de drie drukst bezochte terreinen van het Recreatieschap en zal de lediging met speciale apparatuur uitvoeren. Als deze manier van vuil inzamelen een succes is zullen deze bakken ook op andere terreinen verschijnen. Zoals de Vooroever Koopmanspolder, waar wordt gewerkt aan een herinrichting van het terrein.

 

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen