maandag 24 juni 2024
spot_img

Ondernemen tijdens de Corona-Crisis: De Bosmantel

Hoe komt De Bosmantel de crisis door?

Voor ons een belangrijke vraag. Hij heeft namelijk rechtstreeks met ons bestaansrecht te maken.

Wij zijn een nieuwe tuinderij, dit voorjaar begonnen. Wij gaan lokaal groenten, fruit én bloemen telen en verkopen! En we leveren nu al groenteplanten voor de hobbytuinder (een soort revival van tuincentrum Boeder voor de groenteplanten, zeg maar).
Dit alles aan de Cornelis Kuinweg 22 in Andijk.

Eén van de redenen om ons bedrijf te starten was dat wij vinden dat er veel te veel gereisd en gesleept wordt over de hele wereld. Eén van de vele nadelen daarvan is het risico op snel verspreidende plagen en ziekten bij plant, dier en mens.

Dus, de crisis is voor ons een aanmoediging, meer dan een bedreiging!

Natuurlijk heeft Corona invloed op onze start. Aan de ene kant negatief omdat veel mensen thuisblijven of nu even andere dingen aan hun hoofd hebben dan groenteplantjes kopen. Aan de andere kant positief, omdat we merken dat mensen zich realiseren dat juist een bedrijf als het onze belangrijk is voor de lokale voedselvoorziening. Dit is wat wij horen.

Dus het is voor ons spannend, maar we kunnen in ieder geval gewoon doorwerken omdat we lekker buiten bezig zijn met een klein team! Daar zijn we dankbaar voor.

We hopen dat velen ons de komende tijd gaan steunen!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen