woensdag 24 april 2024
spot_img

Ondersteuning van Home-Start vrijwilliger – juist nu!

Myra (36) kreeg nog maar kort ondersteuning van een vrijwilliger van Home-Start, toen de maatregelen tegen corona werden ingevoerd. De afgelopen periode hadden Myra en haar 3 kinderen online contact met vrijwilliger Annet (49). Sinds kort spreken ze buiten af. ‘Het is makkelijker praten nu we elkaar weer in het echt kunnen zien.’

Vrijwilligers van Home-Start bieden op vriendschappelijke basis steun en praktische hulp aan jonge gezinnen die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. Een luisterend oor, met de kinderen op pad gaan of het helpen uitbreiden van het sociale netwerk: een vrijwilliger kan het verschil maken voor een gezin. Vrijwilligers van Home-Start komen voor een periode van ongeveer een jaar wekelijks een dagdeel bij een gezin thuis om hen te helpen bij hun (opvoed)vragen.

Juist nu staan Home-Start vrijwilligers klaar om jonge gezinnen te ondersteunen. Dat kan in deze tijd digitaal of via de telefoon. Maar ´live´ met elkaar afspreken is ook weer mogelijk als de voorschriften van het RIVM worden aangehouden. Myra: ‘Annet en ik gaan nu eens per week met de kinderen naar buiten. Terwijl de kinderen lekker spelen, praten wij over van alles. Dit lucht enorm op! Door de ondersteuning van Annet voel ik me nu veel positiever en sterker.’

Home-Start kan ouders ondersteunen in de periode vanaf 28 weken zwangerschap tot gezinnen met kinderen in de leeftijd tot 18 jaar. Voor aanmelding en meer informatie neem contact op met Christine Samsom, coördinator Home-Start Medemblik: tel. 06-10959288 of mail naar home-start.west-friesland@humanitas.nl. Voor meer informatie kijk op www.home-start.nl.

Voor wie zelf opvoedervaring heeft, goed kan luisteren en graag een gezin (weer) op weg wil helpen, kan zich aanmelden als vrijwilliger bij Home-Start. Ook hiervoor kun je contact opnemen met Christine Samsom.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen